Pisi pisine tayin

Site yönetimi, evinde kedi besleyen hemşireye dava açtı. Mahkeme, hayvanın tahliyesine karar verdi. 'Maviş olmadan asla' diyen genç kadın ise tayinini isteyip, yaşadığı şehri terk etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2013 Güncelleme 25 Şubat 2013, 02:10
Pisi pisine tayin

İÇİNDEKİLER

Kedi sevgisi, hayatı değiştirdi. Bursa'da hemşirelik yapan Ayşegül Yetiş (31), 5 yıl önce Hamitler TOKİ'den bir daire satın aldı. Yetiş, kedisi "Maviş" ile birlikte yeni evine taşındı. Ancak hemşirenin evde ve sitede beslediği kediler sorun oldu. Site yönetimi, Yetiş'e dava açtı. Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, kedinin evden tahliyesi için 20 gün süre verdi. Ayşegül hemşire ise 10 yıldır birlikte yaşadığı kedisini sokağa atamadı. Maviş'ten ayrılmaktansa, evini terk etmeye karar verdi. Tayinini isteyen hemşire, evini satıp, Antalya'ya taşındı. Site Müdürü Şahin Ayışık ise "Site sakinleri şikayetçi oldukları için dava açtık" dedi.

YÖNETİM PLANI
Avukat Leman Özkan, mahkeme kararını değerlendirdi: "Yönetim planında, 'Hayvan beslenemez' hükmü varsa, site yöneticileri haklıdır. Mağdur, yönetim planının değişmesi için dava açabilir.

ZEKA KÜPÜ
Maviş, "Chinchilla" ailesinden geliyor. Bu kedi türü, zeki olması ve dostluğa önem vermesiyle tanınır. Sevgisini belli eden Chinchilla, sahibine sadakatle bağlanabilir. Genellikle dışarı çıkmak yerine evde yaşamayı tercih eder.