Karnavala akın

Rio Karnavalı bütün dünyanın ilgisini çekerken, zengin Türkler'i de cezbetti Sadece uçak biletinin 2 bin lira olduğu Sau Paulo seferleri geçen hafta full çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2013 Güncelleme 12 Şubat 2013, 00:00
Karnavala akın

İÇİNDEKİLER

Brezilya'nın her yıl düzenlediği Rio Karnavalı'na dünyanın her yerinden yaklaşık 1.1 milyon kişi akın ederken; Türk zenginler de izleyiciler arasında yerlerini aldı. Karnaval için düzenlenen turlarda yer kalmazken, Türk Hava Yolları (THY) da son 1 haftadır bölgeye yaptığı seferlerde yüzde 90'a yakın doluluk yakaladı. En ucuz uçak biletinin 2 bin liradan başladığı Brezilya uçuşlarına akın eden Türkler, Sau Paulo'ya indikten sonra buradan karnaval bölgesine aktarma yapıyor. Festival dolayısıyla bölgede başta otel fiyatları olmak üzere her şeyin fiyatı bu dönemde 3'e katlanıyor. Bu yüzden 1 kişinin İstanbul'dan Rio Karnavalı'nı izlemek için gitmesi, 35 bin liraya kadar çıkan bir maliyet gerektiriyor. Ayrıca para ödendikten sonra oteller iptali kabul etmiyor ve para geri alınamıyor.

TURLAR DOLDU
THY, bölgeye haftada 4 sefer düzenliyor. Bu seferlerden her birinde 300 yolcu taşınıyor. Son 2 haftada bölgeye yaklaşık 2 bin 500 Türk karnavalı izlemek için gitti. TAKVİM'e bilgi veren turizm şirketlerinin yetkilileri de, karnaval dolayısıyla Brezilya taleplerinin arttığını ve hemen hemen tüm rezervasyonların dolduğunu belirtti. Genellikle 4 gece 5 gün gibi sürelerle düzenlenen turlarda uçak ve konaklama ücretleri alınıyor.

İZLEMEK 500 DOLAR
Karnaval izlemek de önemli bir maliyet çıkarıyor. Erken bilet alanlar karnaval için 500 dolar öderken, son güne kalanlar için bu fiyat bin dolara (bin 800 lira) kadar çıkıyor.

1 KİŞİ RİO TURU
*Uçak bileti gidiş/dönüş 3 bin -10 bin TL
*Konaklama (4 gün) 5 bin -15 bin TL
*Karnaval bileti (1 gün) 900-bin 800 TL
*Yeme, içme, eğlence (günlük ortalama) 900 TL

Burçin GÖKTAN