Kanlı sabah

Hasta ziyaretine gidenlerle yarıyıl tatilinde akrabalarına giden öğrenciler bir minibüsle yola çıktı. Minibüs ile TIR kafa kafaya çarpışınca facia yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2013 Güncelleme 03 Şubat 2013, 00:00
Kanlı sabah

İÇİNDEKİLER

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Çelik köyünden Gaziantep'e hasta ziyaretine giden vatandaşlarla, tatilde akrabalarını ziyaret etmek isteyen öğrencileri alan minibüs sabahleyin yola çıktı. Minibüs saat 07.30 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Azaplı köyü yakınlarına geldiğinde, karşı yönden gelen Kadir Kaya'nın kullandığı TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada 6'sı çocuk 10 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı. Kazanın ardından ekipler, minibüsün içinde sıkışan cesetleri çıkarabilmek için uzun süre uğraştı. Minibüsün arkasında bulunan ve kazadan kıl payı kurtulan bir aracın sürücüsü, TIR'ın yolda yalpa yaparak geldiğini, minibüs sürücüsünün ise kaçmaya çalıştığını ve şarampolün kıyısına kadar gittiğini öne sürdü. Kazanın meydana geldiği yerde, yolun da çok dar olduğu belirtildi. Kazada minibüs sürücüsü İbrahim Doğan, Ayşegül Dağınık, Kübra Doğan, Sultan Avcı, Muharrem Ünal hayatını kaybetti. Ölenlerden 18 yaşındaki Fatma Çelik'in babasının daha önce trafik kazasında öldüğü ortaya çıktı. Ölen 4 kişinin kimliği araştırılıyor.

HASTANEDEN KAÇTI
Öte yandan Balıkesir'de meydana gelen kazada Serhat Çetin ile Bayram Çakal (29), Anıl Titrek de (25) hayatını kaybetti. İzmir'de ise Bülent Demirel (37) ile arkadaşı Gürkan Sert (37) kazada can verdi. İzmir Bornova'da da kalp ameliyatı için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılan ancak ameliyattan korkan Servet Sarıdede (67), yakınları ayrılınca hasta kıyafetleriyle hastaneden kaçtı. Ancak İzmir - Çeşme otoyolundan karşıya geçmeye çalışırken Hasan Sarı'nın kullandığı TIR'ın altında kalarak öldü.