ODAdan tahliye

ODAtv davasında bir tahliye daha geldi. Yaklaşık 2 yıldır hapis yatan gazeteci Soner Yalçın'ın serbest bırakılmasına karar verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2012 Güncelleme 28 Aralık 2012, 01:36
ODAdan tahliye

İÇİNDEKİLER

Ergenekon soruşturması kapsamında sürdürülen ODAtv davası, dün bir tahliyeye daha sahne oldu. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, davanın 15. duruşması vardı.

'MİT HESAP SORMALI...'
Duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ve Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Ahmet Şık katıldı. Soner Yalçın savunmasında "MİT, meslektaşları Kaşif Kozinoğlu'na yapılanların hesabını sormazsa, yazıklar olsun. Polis de Avcı'ya, kendi içlerinden yapılan bu tertibi ortaya çıkarmazlarsa onlara da yuh olsun" dedi.

'DİNLEYENLERİ BİLİYORUZ'
Başbakan'ı dinleyenleri bildikleri için hapiste olduğunu söyleyen Yalçın, "Bu tertipçiler, Deniz Baykal ve 10 MHP'liye komplo kuranlar ile aynıdır" diye konuştu. Savunmalardan sonra mahkeme karar için ara verdi. Soner Yalçın oy çokluğu ile tahliye edildi.

ŞOK İDDİALAR
Gazeteci-yazar Soner Yalçın, İstanbul'da 14 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Yalçın, "Ergenekon örgütüne üye olmak", "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" ile "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri yayınlamak' suçlarından tutuklanmıştı.


VELİ SARIBOĞA