Görkem'li hayat

Pankreassız dünyaya geldi. Kalbi delikti. Şekeri hep 800'deydi. Hasta karaciğeri kendiliğinden iyileşti. Ama 17 aylık Görkem, her şeye rağmen ölümü yendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2012 Güncelleme 06 Aralık 2012, 00:21
Görkem’li hayat

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yaşayan Eda ve Engin Telek çifti, 5 yıl önce evlendi. Eda, iki yıl önce ikizlere hamile kaldığını öğrendi. Ancak bebekler, 5 aylıkken anne karnında can verdi. Çocuk hasretiyle yanan çift, 2011'de yeniden sevindi. Çünkü Eda tekrar hamileydi. Eda, İzmir'deki özel bir hastanede oğlu Görkem Zeki Telek'i dünyaya getirdi. Çiçeği burnunda anne babanın sevinci, görülmeye değerdi. Ama Görkem'in gözünü hiç açmaması, doktorları şüphelendirdi. Bunun üzerine sevimli yavru, uzman doktorlar tarafından bir kez daha muayene edildi.

GÖZLERİ KAPALIYDI
Yapılan incelemede dünyalar tatlısı yavrunun kalbinin 3 yerden delik olduğu, pankreasının bulunmadığı ve karaciğerinin de çalışmadığı belirlendi. Bu yüzden Görkem'in şekeri, yetişkin insanları bile komaya sokan 600- 800 aralığındaki insülin değerlerindeydi. Görkem, hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı. Bebek, daha ileri tetkiklerin yapılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

GERÇEK KAHRAMAN
Bu sırada bir mucize meydana geldi ve Görkem Zeki'nin karaciğeri kendi kendine yenilendi. Hayata yeniden tutunan Görkem, üç aylık tedavinin ardından taburcu edildi. Baba Engin Telek ise şunları söyledi: "Görkem'in şekeri 800'lere çıktığında vücut fonksiyonlarında bir değişiklik olmuyor. Bu bir mucize. Allah onu bize bağışladı."

TEK TEDAVİSİ İNSÜLİN ALMASI
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Pediatrik Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayhan Abacı, Görkem'in insülin alması gerektiğini belirterek şu bilgiyi verdi: "Vücutta GATA+ isimli bir gen var. Bu gen, pankreasın gelişimini sağlıyor. Ancak bu gendeki bozukluk nedeniyle Görkem'in pankreası gelişmemiş. Görkem bu gendeki bozukluğa bağlı pankreası gelişmeyen 16'ncı hasta. Tek tedavisi ise insülin alması."

MEVLÜT YÜKSEL