Gelenek'sel felaket

Şiddetli yağışlar başladı. Yine bildik manzaralar yaşandı. Sel Kırklareli'nde 3 can aldı. Batman'da ise 1 kişiye yıldırım çarptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2012 Güncelleme 24 Ekim 2012, 00:26
Gelenek’sel felaket

İÇİNDEKİLER

Trakya'da 2 gündür etkili olan sağanak yağış, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde faciaya neden oldu. İlçeye bağlı Büyükkarıştıran beldesinden geçen Büyükkarıştıran Deresi'nin taşması sonucu evleri su bastı.

BABA-OĞUL ÖLDÜ
Lüleburgaz-Çorlu arasındaki D-100 Karayolu ulaşıma kapandı. Derenin taşması sonucu sele kapılan Semih Yeni (21) ve babası Siyami Yeni (45) hayatını kaybetti. Evini su basan 93 yaşındaki Zehra Demirel de yaşamını yitirdi. Semih Yeni'nin Antalya'da üniversite öğrencisi olduğu, bayram nedeniyle memleketine geldiği öğrenildi. Beldede hayvan besiciliği yapan Cüneyt Tunç'un 170 büyük ve küçükbaş hayvanı da sel nedeniyle telef oldu. Gözyaşlarını tutamayan Tunç, "Ekmek kapım sele kapıldı" diye ağladı.

ISLAK 'SARAY'
Sağanak yağış Tekirdağ'da da etkili oldu. Çerkezköy ve Saray ilçelerinde çok sayıda ev sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu. Batman'da önceki gün yıldırımın çarptığı 40 yaşındaki Ramazan Kalkan, hastanede yaşamını yitirdi.


Murat SAVAŞ-Levent SİLİSTRE