Sapık aranıyor

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kedi katliamı, ortalığı karıştırdı. Takvim'in haberi üzerine rektörlük soruşturma açtı. Okulda 'SAPIK AVI' başlatıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2012 Güncelleme 30 Eylül 2012, 02:29
Sapık aranıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin en saygın eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi, kedi kriziyle sarsıldı! Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesilen veya yakılan kedilerin failleri, bugüne dek hep meçhul kaldı... Bazen öğrenciler bazen öğretim üyeleri bu olaylara dikkat çekmek istedi. Fakat son 4 yıldır süregelen üniversite içindeki kedi katliamının önüne geçilemedi.

NETTEN TEPKİ
Son olarak geçtiğimiz günlerde öğrencilerin beslediği "Bezgin" adlı kedi, tıpkı daha öncekiler gibi kesildi! Bunu gören gençler de isyan etti. TAKVİM'in manşetten verdiği haber üzerine özellikle sosyal medyada büyük tepki oluştu. Toplumun her kesiminden insanlar, bu vahşi olayı gerçekleştirenlerin bulunmasını istedi. İddialar üzerine kampüs yaşamından sorumlu rektör danışmanı Fikret Adaman, devreye girdi.

'ARAMIZDA OLABİLİR'
Yeni yönetim olarak 6 haftadır görevde olduklarını belirten Adaman, "Kampüsün belli bölgelerinde güvenliği arttırdık. Ancak kedilerin tam olarak nasıl öldüğüne dair kesin bir bulgu yok" dedi. Olayları incelemek üzere bir komisyon kuracaklarını da belirten Adaman, "Aramızda sapıklar olabilir, araştıracağız" diye konuştu.

16 BiN ZANLI
Bogaziçi Üniversitesi'nde 14 bine yakın öğrenci, 2 bin civarında da personel bulunuyor. Rektör danışmanı Fikret Adaman, her toplumda olduğu gibi akademi içinde de sapkın insanların bulunabileceğine dikkat çekiyor ve ekliyor: Veterinerlik biriminden destek alıyoruz. Kısa sürede somut adımlar atacağız. Ayrıca kampüste kedi evleri kuracağız. Hayvanları koruyacağız...


MESUT ALTUN