Al sana bomba!

Yüksekova'da saldırı planlayan iki terörist, menfeze yerleştirmek istedikleri 25 kilo bomba ellerinde patlayınca parçalandı. Tüm mahalleli, çevrede ceset parçası aradı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2012 Güncelleme 30 Eylül 2012, 02:51
Al sana bomba!

İÇİNDEKİLER

Hakkari Yüksekova'da, teröristlerin hain planı geri tepti! Askerleri taşıyan konvoyun geçişi sırasında saldırı planlayan iki terörist, önceki gece Eski Kışla Mahallesi'ne geldi. Yanlarında getirdikleri 25 kilogram ağırlığındaki bombayı askeri konvoyun geçeceği yolun altında bulunan menfeze yerleştirmeye çalışan hainler, bombanın ellerinde patlaması sonucu parçalanarak öldü. Patlama nedeniyle olay yerine gelen polis ekipleri ve mahalleli, yaklaşık 300 metreye saçılan ceset parçalarını tek tek topladı. Yapılan incelemede bombanın 25 kg. ağırlığında olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde plastik patlayıcı, makas, bant, fünye ve 1 el bombası bulundu.

KANDİL'DE EĞİTİLDİ
Cesetlerden alınan parmak izi incelemesi sonucunda ise teröristlerden birisinin Mehmet Tekin, diğerinin ise N.B. olduğu belirlendi. Daha önce Kandil'deki PKK kamplarında bir aylık saldırı, sabotaj ve bomba eğitimi aldığı belirlenen Mehmet Tekin'in özel bir öğrenci yurduna bombalı saldırı düzenlemek, termos bombası hazırlamak ve yine askeri güzergâha bomba yerleştirme suçlarından arandığı tespit edildi.

BİR NUMARALI ADAMI
Tekin'in, Şehidan kamp sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı teröristin bir numaralı adamı olduğu da belirtildi. Diğer teröristin ise örgütün şehir içindeki milis kuvvetlerinden olan ÖSB üyesi olduğu belirlendi. N.B.'nin ailesinin patlamanın ardından kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

KAŞIKLA TOPLADILAR
* Buldukları her ceset parçasını kaşıklarla toplayıp poşetlere koyan vatandaşlar, polislere yardımcı olmaya çalıştı...

* Korkunç tabloda dikkat çeken bir başka ayrıntı da küçük çocukların bile ceset toplamaya gelmesi oldu...

* Çevreden ceset parçaları toplayan vatandaşlar, bunları naylon poşetlere doldurdu.

* 25 kilogramlık bomba öylesine şiddetliydi ki 2 teröristin parçalanan bedenleri adeta her taşın altına girdi.

İŞTE HAİNİN SON RESMİ
Mehmet Tekin, daha önce birçok kez toplumsal olaylarda polisle karşı karşıya geldi. Bazen taş, bazen slogan atarken görüntülendi. Sabıka kaydı hayli kabarık olan Tekin, askerleri öldürmeye çalışırken kendisi can verdi




UFUK KÖROĞLU