Zehra'nın feryadı

Sarhoş koca, 4 aylık hamile eşini, karnında tepinerek hastanelik etti. 3 gün tedavi gören kadın, ağabeyine sığındı. Olaya tanık olan küçük kızı ise şok geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2012 Güncelleme 09 Eylül 2012, 00:00
Zehra’nın feryadı

İÇİNDEKİLER

Konya'da 4 aylık hamile eşini 3 yaşındaki kızının gözleri önünde darp edip, karnına oturan koca tutuklandı. Olay 5 gün önce Karatay ilçesi Çatalhöyük Mahallesi'nde meydana geldi. Önceki eşinden ayrılan bir çocuk annesi 27 yaşındaki Zehra A. 1,5 yıl önce simitçilik yapan Bircan A. ile evlendi. Genç kadın iddiaya göre bir süre sonra kocasından şiddet görmeye başladı. Olay günü eve alkollü gelen Bircan A. 4 aylık hamile olan kadını tekme tokat dövüp karnına oturdu. Komşuları tarafından kurtarılan Zehra A. olay yerine çağırılan ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözünden darbe alan, vücudunda morluklar oluşan kadın hastanede 3 gün süren tedavisinin ardından taburcu olup, ağabeyinin yanına sığındı.

5 AYDIR KABUS YAŞADI
Gözaltına alınan Bircan A, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşinin sürekli eve alkollü gelerek kendisini darp ettiğini öne süren Zehra A., "5 aydır sürekli eve alkollü gelerek çocuğumun önünde beni dövüyor ve çocuğumu istemediğini söylüyor. Son olayda da beni tekme tokat dövdü, hamile olduğumu bile bile karnıma oturdu'' dedi. Annesinin dövülmesine tanık olan küçük çocuk, o günden beri konuşmamaya başladı. Çocuğun şok geçirmiş olabileceği belirtildi. Genç kadın 3 yaşındaki çocuğunun ve doğacak olan bebeğinin devlet tarafından koruma altına alınmasını istedi.


Özgür SARI