Kebap soygun

Lefkoşa'da bankaya giren 2 hırsız, 90 bin lirayı çantaya doldurduktan sonra kebapçıyı aradı. Ardından da siparişi getiren gencin motosikletiyle kaçtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2012 Güncelleme 20 Haziran 2012, 00:33
Kebap soygun

İÇİNDEKİLER

Yavru vatanda, kamera şakalarını aratmayan bir soygun gerçekleşti. KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan "Creditwest Bankası Surlariçi Şubesi"ne yüzleri maskeli ve eli silahlı 2 kişi girdi. Bankanın önünde güvenlik görevlisinin bulunmaması ise soyguncuların işini kolaylaştırdı. Hırsızlar, bankanın içindeki bankların üzerinden atlayarak, kasiyerlerin olduğu bölüme geçti ve yaklaşık 90 bin TL'yi sırt çantalarına doldurdu.

'KKTC'DE DURULMAZ'
Müşteriler ve banka görevlileri ise korkudan titredi. Tüm bunlar, buraya kadar sıradan bir hırsızlık olayı idi. Ancak bundan sonra olanlar sıradanı aştı! Soygunculardan biri, paraları çantaya dolduran suç ortağına, "Yeter bu kadar, gidelim" dedi. Diğeri ise "Yetmez, bu KKTC'de yaşanmaz" diyerek bağırdı. Ardından banka görevlilerine döndü ve "Size macerayı yaşatacağım. Sizi Noel Baba ile tanıştıracağım" dedi.

POLİS ALARMDA
Soyguncu daha sonra bir restoranı arayarak kebap siparişi verdi. Motosiklet ile siparişi getiren kebapçı ise başına geleceklerden habersiz bankaya girdi. Soyguncular ise silahla etkisiz hale getirdikleri kebapçının motosikletiyle kaçtı. Polis soyguncuların kaçmak için kullandığı motosikleti buldu. Ancak hırsızların izine ulaşılamadı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.

KAMERALAR İNCELEMEDE
Maskeli
soygunun ardından güvenlik güçleri harekete geçti. Bankada güvenlik görevlisinin bulunmaması ise vatandaşların tepkisini çekti. Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak, hırsızların kimliğine ulaşmaya çalışıyor.


Emre DİNER