İsyankar

Arap Baharı, cebi de yaktı. Türkiye'de tedavi edilen ve 5 yıldızlı otellerde kalan Libyalı isyancılar için 20 milyon dolar hesap çıkarıldı. Bunun üzerine Libya Hükümeti, faturaları incelemeye aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2012 Güncelleme 28 Mayıs 2012, 03:56
İsyankar

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'daki "Bahar" ateşi, Libya'yı da yaktı. Arap Baharı, 42 yıllık Kaddafi rejimini ortadan kaldırdı. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin (68) isyancılar tarafından öldürülmesiyle bir devir kapandı. 2011'in Şubat'ında başlayan ve neredeyse 1 yıl süren isyan, Yeni Libya'ya yol açtı! Ancak "Özgür Libya"nın bilançosu ağırdı. Onbinlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı.

7 BİN 500'Ü GÖNDERİLDİ
Özellikle muhalif kanat, yaralı ve ölü sayısında rekor kırdı. Yaralı isyancıların çoğu tedavi edilmek üzere Türkiye'nin farklı kentlerine taşındı. 10 bin Libyalı ise İstanbul'da ağırlandı. Özel hastanelerde tedavi altına alınan Libyalılar için 5 yıldızlı oteller de hazırlandı. Yaralılar iyileştikten sonra 5 yıldızlı otellerde konaklandı. Ardından da 10 bin Libyalı'dan 7 bin 500'ü ülkelerine uğurlandı. İşte bu anda Türkiye ile Libya arasında bir kriz başladı.

KOMİSYON KURULDU
Takvim'in edindiği bilgilere göre hastane ve otel hizmeti veren şirketler, Libya hükümetine toplam 20 milyon dolarlık (yaklaşık 40 milyon TL) fatura çıkardı. Ama bu rakam Libyalı makamların tepkisine yol açtı. Bunun üzerine Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yeni bir komisyon oluşturuldu. Komisyon, otel ve hastane faturalarını incelemesi için bir Türk şirketini yetkilendirdi. Söz konusu denetim şirketi, bütün otel ve hastane faturalarını inceleyerek rakamların doğru olup olmadığını araştırmaya başladı.