Bakan'dan saldırı açıklaması!

Pınarbaşı'ndaki hain saldırının yankıları sürüyor. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, olayın detayları ile ilgili açıklamalar yaptı. Teröristlerin olay sırasında el bombası da attığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2012, 19:47
Bakan’dan saldırı açıklaması!

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saldırının sınır ötesi bağlantıları ve işbirlikçilerinin tespit edildiğini açıkladı.
Şehit Ahmet Geben, Kayseri'de düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.
Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Terör örgütünü perişan etmeden bizim görevimiz bitmeyecek.' dedi.

Kahramanmaraş'ta dur ihtarına uymayarak Kayseri'ye kaçan teröristler, Pınarbaşı'nda Emniyet'e saldırdı.
Polislere ateş açıp el bombası atan hainler, içinde bulundukları aracı patlattı.

Patlamada, 6 polis memuru, biri ağır 2 teknisyen, 3 polis eşi ve çocuğu ile 5'i vatandaş 18 kişi yaralandı.

ARAÇ GAZİANTEP'TE SATIN ALINMIŞ: 2 GÖZALTI
Hain saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yapılıyor. Saldırının öncesiyle ilgili araştırma yapan Emniyet ekipleri, saldırının düzenlendiği Ankara plakalı aracın Gaziantep'ten satın alındığını belirledi. Gaziantip'te aracın satıldığı galerinin sahibi ile aracı satan kişi gözaltına alındı.

ŞANLIURFA'DA 2 GÖZALTI
Hain saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi'nde 2 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, emniyetteki sorguları sürüyor.

Hain saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi'nde 2 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, emniyetteki sorguları sürüyor.

Saldırıda yaralananları ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "1 kardeşimiz ağır yaralı, Sayın rektörden aldım sabah bilgileri de. O yoğun bakımdaki durumunu muhafaza ediyor. Diğer yaralılarımızın durumu iyi" dedi.

Açılan ilk ateş sırasında şehit olan polis memuru Ahmet Geben için Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene katılan Yıldız, teröristlerin suikast teçhizatlarına sahip olduğunu söyledi.

"ONLARI PERİŞAN ETMEDEN GÖREVİMİZ BİTMEYECEK"
Yıldız, "Kim bunlar, hangi kurgu ile, Emniyet müdürlüğü, İçişleri bakanlığımız tarafından ortaya çıkartılacak. Ama mutlaka bir başka gaye ile susturuculu uzun namlulu ve suikast üzerine kurulu bir yapı içerisine gittikleri belli. PKK'ya terör örgütünün hangi mensubu olursa olsun onları bu ülkede perişan etmeden bizim görevimiz bitmeyecek. Milletimizin başı sağolsun şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. " dedi.
Törenin ardından şehit Geben'in cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Şehidin cenazesi Göksun Merkez Ulu Camii'de öğlen kılınacak namazın ardından Kerpetenlik Mezarlığında toprağa verilecek.

.