Pervane korkusu

Sinan Aygün'ün helikopter kabusuna Melih Gökçek el attı. Gökçek, uçuş rotasındaki bölgede kat sınırlarını kaldırınca 'artık helikpoterler başka yerden uçar' umudu doğdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 00:44
Pervane korkusu

İÇİNDEKİLER

CHP Milletvekili Sinan Aygün, Ümitköy bölgesinde, kendi evinin de bulunduğu alanda, acemi pilotların helikopterle eğitim uçuşları yaptığını, kendisinin ve bölge sakinlerinin, olası bir kazaya karşı tedirginlik yaşadığını söyledi. "Helikopteri kullanan pilotun acemi olduğunu düşününce tedirginliğimiz daha da artıyor" diyen Aygün, uçuşların durdurulması için mücadele ettiğini anlattı. Keçiören'e kadar uzanan belli bir bölgede bina yüksekliklerine sınırlama getirildiğini belirten Aygün, bu nedenle uçuş yapılan bölgenin önemli bir kısmında yüksek binalar yapılamadığını anlattı.

BAŞKANA TEŞEKKÜR
Aygün kısa bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in söz konusu bölgede kat yüksekliği sınırlamasının kaldırıldığını, söyledi. Aygün, "Artık yüksek binalar yapıldıkça belki eğitim uçuşlarının yapıldığı bölge de değişir. Bu konuda Sayın Gökçek'e de teşekkür ediyorum" dedi.