Liseli bomba

İzmir'de, liseli bir gencin otobüs durağında unuttuğu çanta olay yarattı. Ekipler imha etmek üzereyken gencin arkadaşları yetişerek çantayı kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 04:06
Liseli bomba

İÇİNDEKİLER

Paniğe neden olan olay İzmir Alsancak'taki Montrö otobüs durağında meydana geldi. Okul çantasının şüpheli paket olabileceği düşünen vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi. Asayiş ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Bomba imha ekiplerinin intikal ettiği bölgede hazırlıklarını sürdüren ekipler özel elbiselerini giydi, ardından bomba imha robotunu çantanın bulunduğu durağa yöneltti. Bu sırada iki liseli genç olay yerine gelerek ekiplere çantanın arkadaşlarına ait olduğunu, durakta unutulduğunu ve patlatılmamasını istediklerini belirtti. Ekipler bunun üzerine bomba imha robotunu olay yerinden uzaklaştırdı. Bu kez özel elbiseli bomba imha uzmanı el yordamıyla çantayı kontrol etti.

İÇİNDEN DEFTER KİTAP ÇIKTI
Olumsuz bir durum yaşanmaması üzerine ekipler güvenlik çemberini kaldırdı. Çantayı polis aracına getiren ekipler çantanın içinde bulunan kitap, kalem, defter gibi okul malzemelerini çocuklara teslim etti. Korku ve şaşkınlığı bir arada yaşayan liseli gençlerden Niyazi Şen, durumun sanıldığı gibi olmadığına açıklık getirerek; "Vallahi ne oldu anlamadık. Bu bizim sınıftan bir arkadaşın çantası. Telefon etti, çantasını durakta unuttuğunu söyledi biz de almaya geldik. Ekipleri görünce çok şaşırdık ve korktuk" dedi.