Derthane

Dershane borcunu yüzünden cezaevine giren ve hapse düştüğü için oğlu intihar eden anne konuştu: Ben yandım başkası yanmasın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2012 Güncelleme 29 Mart 2012, 00:39
Derthane

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Emine Sipahi, çocuklarının dershane borçları nedeniyle icralık olmuştu. Borçlarını ödemek için evini satılığa çıkaran 52 yaşındaki kadın yine de dershane şikayetini geri çekmeyince hapse düşmüştü. Talihsiz kadın hapisteyken, bu durumu gururuna yediremeyen 18 yaşındaki oğlu Semih ise intihar etmişti. 2 yıldır bu acıyı çektiğini söyleyen Sipahi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'dershaneleri kapatacağız' sözü üzerine "Aslan gibi oğlumu dershaneye kurban verdim. Ben yandım başkası yanmasın. Bu rant kapısı kapansın" dedi.

BAŞBAKAN'IN ELİNİ ÖPECEĞİM
Bir dershanenin hayatlarını kararttığını söyleyen Sipahi "Cezaevine girdiğimde benim durumumda 13 anne daha vardı. Çocuklarının dershane borcu yüzünden hapse düşmüşlerdi. Bu tehlikeyi yaşayan binlerce aile var. Dershaneleri kapatınca gidip Başbakanımızın elinden öpeceğim. Keşke bu karar daha önce çıksaydı da oğlum ölmeseydi" diye konuştu.

BURS VERECEKLERDİ!
Emine Sipahi, "Semih okulunda çok başarılıydı. Dershaneden gelip 'Oğlunuza biz burs vereceğiz' dediler. Biz de inandık. Sonra bize 5 bin lira borç çıkarttılar. Ödeyemeyince polisler gelip cezaevine götürmek için beni gözaltına aldı. Beni polisler götürürken oğlum Semih gözyaşlarına boğuldu ve 'Ne olursunuz annemi hapse götürmeyin. Onun yerine beni götürün" diye yalvardı.

Erdoğan ÖZTÜRK