Öldüren hata

Şehit Uğur Gökcan'ın canı pahasına saldırgana müdahalesi 'Operasyonun hatalı olup olmadığı' tartışmasına yolaçtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2012 Güncelleme 24 Şubat 2012, 02:22
Öldüren hata

İÇİNDEKİLER

Antalya'da gaspçı kurşunuyla can veren şehit Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın cenazesinde gözyaşı sel oldu. Polis eşi Gülhan Gökcan meslektaşlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Sık sık 8 yaşındaki oğlu Gökalp ve 14 yaşındaki kızı Gizem'in ellerini tutarak destek aradı. Antalya'daki törende Gökalp'in gür sesiyle İstiklal Marşı'nı okurken gözlerinden sicim gibi yaşlar boşalması ise yürekleri dağladı. Şehit Uğur Gökcan'ın naaşı daha sonra doğup büyüdüğü Kütahya'da defnedildi.

ÇELİK YELEKSİZ ASLA
Üzücü olay, "Silahlı kişiye nasıl müdahale edilmeli" tartışmasını da başlattı. Güvenlik ve terör uzmanlarının görüşleri şöyle: Polis Akademisi Öğretim Üyesi Vahit Bıçak: Yapılması gereken, saldırganı etkisiz hale getirmekti. Polisin vurma yetkisi vardı. Ufuk Tanju Güven (Emekli Emniyet Müdürü): Müdahale şekli baştan sona yanlıştı. Ateş açılıp yakalanmalıydı. Barbaros Hayrettin Aydın (Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı): Kendine çok güvenmesi, olayın büyümesini istememesi böyle bir sonuca neden oldu. İsmini vermek istemeyen emekli Özel Harekat Daire Başkanı: Çelik yelek giymeden müdahale etmek hata. Psikolog, keskin nişancı olmalıydı.

KAHRAMANA VEDA
Uğur Gökcan'ın cenazesine polis eşi Gülhan Gökcan, oğlu Gökalp (8) ve kızı Gizem'le (14) katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan taziye mesajı gönderdi.

KADIN SATICISI DOLANDIRMIŞ
Konyaaltı Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden Celal Gökçe'nin, Karayolları'ndan emekli olduğu ve yalnız yaşadığı anlaşıldı. Kadın satıcılarına "Rus kadın" getirmeleri için 10 bin lira kaptıran Gökçe'nin bu nedenle önüne gelenle kavga ettiği belirlendi. Poliste konuşmayan
Gökçe, tutuklanarak hapse atıldı.

Pervin METİN - Erdoğan ÖZTÜRK