Kırmızı alarm

Bedrettin Dalan, 'Aranmıyorum' dedi, gözler 12 Ocak 2011'e çevrildi. Zira o gün Dalan için Kırmızı Bülten çıkarılması kararı verilmişti. Akıllara şu soru geldi: Neden aranmıyor?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2011 Güncelleme 15 Aralık 2011, 01:06
Kırmızı alarm

İÇİNDEKİLER

Dalga dalga gelen Ergenekon soruşturması, işadamı Bedrettin Dalan'a da uzanmıştı. Ancak hakkında yakalama kararı bulunan Dalan, 3 yıl önce sırra kadem bastı. Bu sırada firardaki Dalan'ın adı İnternet Andıcı davasına da karıştı. Yani Dalan ve çok sayıda asker, internet siteleri kurup hükümet aleyhinde yayın yapmakla suçlanıyordu. Ergenekon ve İnternet Andıcı davası, 12 Ocak 2011 günü yapılan duruşmada birleştirildi. Bu sırada mahkeme heyeti, Bedrettin Dalan hakkında "Kırmızı Bülten'le aranıp bir an önce yakalanması" yönünde karar verdi. Ancak önceki akşam Beyaz TV'de bir programa bağlanan Dalan, adeta herkese meydan okudu.

KARAR 1 YIL ÖNCE VERİLDİ
Nerede olduğu bilinmeyen Dalan, "Ben şu an Almanya'dayım. Beni Interpol falan aramıyor. Eğer arıyorsa ben Almanya'da yaşıyorum. Geçerli iade prosedürü olsa Alman devleti beni burada tutmaz. Ben şu an Stuttgart'tayım. İsterseniz adresi vereyim" dedi. İşte Ergenekon sanığının bu skandal açıklamaları, Kırmızı Bülten tartışmasına yol açtı. Zira 1 yıl önce hakkında "Kırmızı Bültenle yakalama" kararı verilen Bedrettin Dalan'ın elini kolunu sallayarak dolaşması, herkesi hayretler içinde bıraktı. Dalan'ın avukatı Celal Ülgen ise 3 yıldır firari olan ünlü işadamı için İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Ocak 2011'de Kırmızı Bülten çıkartılması yönünde karar verildiğini hatırlattı.

İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ GEREKİYOR
Ancak Avukat Ülgen, şu şok iddialarda bulundu: "Mahkeme kararını verip Türk Interpolü'ne durumu bildirdi. Prosedür gereği Bedrettin Dalan hakkındaki dosyanın ve iddiaların İngilizce'ye çevrilip Interpol'e gönderilmesi gerekiyor. Fakat bu işlem şu ana kadar yapılmadığı için prosedür tamamlanmadı. Bu nedenle Dalan kırmızı bültenle aranmıyor. Şayet Türk Interpolü, mahkeme kararını İngilizce'ye çevirip bu belgeyi Interpol'ün merkezine gönderirse, Bedrettin Dalan hakkındaki Kırmızı Bülten'le aranma ve yakalanma kararı devreye girer."

TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ise Bedrettin Dalan'ın Almanya'da olduğunu bu sabah öğrendiğini bildirdi. Pohl, Dalan'ın "Almanya'da olduğu ve Alman yargısının güvencesi altında bulunduğu" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu konuda herhangi bir şey söyleyebilecek bir pozisyonda değilim. Tahminimce Alman yargısının adaleti ve şeffaflığına güvendiğini vurguluyor. Teknik ayrıntılara ilişkin çok da bilgi sahibi değilim" dedi.

AŞKTAN KAÇMADI
Almanya'da olduğunu öne süren Bedrettin Dalan'ın 40 yaşındaki Gülşen adlı bir kadınla yasak aşk yaşadığı ileri sürüldü. Ayseli Dalan ile evli ve 2 çocuğu olan ünlü işadamının, uzun süredir bu ilişkiyi sürdürdüğü de iddialar arasında...