İlim Yayma'nın gururu

İlim Yayma Cemiyeti'nin 60'ıncı kuruluş yıldönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı. 'Hayatta en önemli değerin, eğitim olduğu' etkinliğe katılanların ortak kanısıydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2011 Güncelleme 11 Aralık 2011, 01:59
İlim Yayma’nın gururu

İÇİNDEKİLER

İlim Yayma Cemiyeti'nin 60. kuruluş yıl dönümü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Fatih'i Fatih yapan onu yetiştiren Hocası Akşemseddin'dir. Biz de bugünün Fatihlerini yetiştirmek için ele aldığı meseleyi ilim ve hakikat aşkıyla derinlemesine araştıran, elde ettiği bilgiyi medeni cesaretiyle ifade eden hakikat ehli gençler yetiştirmeliyiz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise "İnsanlığın geleceğini şekillendirecek olan ortak değerin sonraki nesillere aktarılabilmesi ve geliştirilmesinde en etkin araç eğitimdir" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE ÇIĞIR AÇTI'
Üyesi bulunmaktan gurur duyduğu cemiyetin hizmetlerinin takdire layık olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da "Türkiye'de baraj ve yol inşa etmek kolaydır. Asıl olan insana yatırım yapmaktır" diye konuştu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise "İlim Yayma Cemiyeti, sadece istikrar ve vakarla sürdürdüğü çalışmaları bakımından değil, örnek olması suretiyle vesile olduğu benzer diğer kurumlarla da Türkiye'de çığır açmıştır" şeklinde konuştu.

TEBRİK TELGRAFI
Başbakan Tayyip Erdoğan da, İlim Yayma Cemiyeti'nin 60. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine telgraf gönderdi. Erdoğan, "İlim Yayma Cemiyeti, bizim neslimiz başta olmak üzere geniş bir kitlenin eğitiminde milli ve manevi değerlere daha güçlü sahip çıkmasında fedakarane bir sorumluluk yüklendi" dedi.