Elçi gelin

Dolma, haşlama ve menemene bayılan Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, veda ediyor. Ancak artık 'Gelin' sıfatıyla İzmir'de yaşayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2011 Güncelleme 06 Aralık 2011, 01:43
Elçi gelin

İÇİNDEKİLER

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Türkiye'deki 5.5 yıllık görev süresinin ardından Viyana'ya dönüyor. 2006'dan beri Ankara Büyükelçiliğini yürüten Heidemaria Gürer, emekli olduktan sonra eşi Nadir Gürer'in memleketi İzmir'e yerleşmeyi planlıyor.

TÜRKİYE AVRUPA'DAN FARKSIZ
Veda turlarına başlamadan önce AA'ya konuşan Gürer, Türkiye'ye 30 yıldır gidip geldiğini ve görevi sırasında hiç zorluk yaşamadığını söyledi. Gürer, Ankara, İzmir ve İstanbul'daki yaşam biçiminin Avrupa'dan çok da farklı olmadığını ifade etti. Vakit buldukça mutfağa girdiğini ve Türk yemekleri yaptığını belirten Gürer, dolma, haşlama ve menemen yapmayı, sütlü tatlıları ise yemeyi çok sevdiğini anlattı.

MALZEME SORUNU YOK
Viyana'da yemek yapmaya daha fazla zaman bulabildiğini kaydeden Gürer, Türk yemekleri için malzeme bulma sorunu da yaşamadığını belirtti. Türkiye'de 70'ten fazla şehri gördüğünü anlatan Gürer, Hatay ve Mardin'in kendisini çok etkilediğini söyledi. İki kentte de farklı etnik yapıdan ve mezhepten insanların barış içinde yaşadığını hatırlatan Gürer, Mardin'in mimari yapısıyla da öne çıktığını kaydetti.

TÜRK MUTFAĞINA HAYRAN
Avusturyalı diplomat Heidemaria Gürer, OPEC'te görevli Nadir Gürer'le evlendikten sonra tanıdığı Türk yemeklerini çok seviyor. Türkiye'deki görevi sırasında hiç zorluk çekmediğini anlatan Gürer, vakit buldukça mutfağa girerek Türk usulü yemekler yapıyor. Gürer'in favori yemekleri ise dolma, haşlama ve menemenle sütlü tatlılar...

İZMİR' E AŞIK OLDU
Eşiyle Viyana'daki Diplomasi Akademisi'nde tanışan Heidemaria Gürer, önce eşinin ailesini ziyaret için İzmir'e gitmiş. Kentin güzelliği karşısında çabucak kararını verip Nadir Gürer'le evlenme kararını almış.

* Heidemaria Gürer, diğer kardeşlerinin de yabancılarla evli olduğunu anlatırken şunları söyledi: "Ailemizde kimse yabancılık çekmez. Ama annem diğerlerinden daha çok eşim Nadir'i sever."