Yaşa hoca!

Aniden fenalaşan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk hayranlarını korkuttu. Midesindeki kist patlayan Yaşar Hoca ameliyat edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2011 Güncelleme 14 Kasım 2011, 00:31
Yaşa hoca!

İÇİNDEKİLER

İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, önce gece yarısı İstanbul'daki evinde aniden rahatsızlandı. Ailesi tarafından Yeditepe Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste yapılan tetkiklerin ardından Öztürk, Prof. Özcan Gökçe tarafından ameliyat edildi. Midesindeki kistin patladığı anlaşılan ünlü ilahiyatçının, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındığı açıklandı. Yarına kadar müşahade altında tutulacak olan Yaşar Hoca'nın sağlığının hızla düzeldiği öğrenildi.

MEDRESEDE YETİŞTİ
1951'de Sürmene'de doğan Yaşar Nuri Öztürk, klasik dini eğitimden sonra üniversiteye giderek ilahiyat profesörü oldu. Hukuk Fakültesi'ni de bitiren Yaşar Hoca, din ve felsefe konularında çok sayıda kitap yayınladı. Bir dönem CHP'den milletvekili de seçilen Öztürk, daha sonra Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. HYP'ye Genel Başkan seçildi. Birçok ülkede araştırmalar yapan Öztürk, Fransa'da Grenoble Üniversitesi'nde, New York'ta "İslam Düşüncesi ve Çağdaş Sufi Düşünce" dersleri okuttu.

AŞKLARI KONUŞULDU
Yaşar Hoca'nın, HYP'yi kurduğu dönemde danışmanlığını yapan 25 yaşındaki Şahane Müftüoğlu ile yasak ilişki yaşadığı iddia edildi. İddiayı, ikinci eşi Canan Öztürk ortaya attı. Polemik alevlenince Yaşar Hoca, "şiddete maruz aldığını ve tehdit edildiğini" öne sürerek eşinin 6 ay evden uzaklaştırılması kararını çıkarttı. Bir yıl önce de boşandı. Mahkeme, Yaşar Hoca'nın eşine 205 bin lira tazminat ve aylık 5 bin lira nafaka ödemesine karar verdi. Ekranların vaz geçilmez ismi olan Yaşar Nuri Öztürk, son olarak çıktığı bir TV programında tekrar aşık olduğunu itiraf etti. 60 yaşındaki ilahiyatçı, "Gözlerindeki ışığın 25 yaşındaki sevgilisinden kaynaklandığını" anlatırken şöyle dedi: "Dualarınız kabul oldu. Adını veremeyeceğim, sadece 25 yaşında ve kumral olduğunu söyleyebilirim. Hayatımda hiç alyans takmadım ama bu defa takacağım."

AŞKLARI HEP GÜNDEM OLDU
Yaşar Nuri Öztürk, ikinci eşi Canan Hanım'la evliyken siyasete girdi. Parti kurdu. Bu sırada danışmanlığını yapan Şahane Müftüoğlu ile yakınlaştığı iddia edildi. Yaşar Hoca bir süre sonra Canan Öztürk'ten boşandı. Şahane Müftüoğlu da ortalarda görünmedi. Ünlü ilahiyatçı, kısa süre önce aradığı aşkı bulduğunu televizyon ekranından ilan etti.


Aliye ÇETİNKAYA