Okumuş fıs fıs

'Kadınları bayılt, tecavüz et' sloganıyla internetten sprey satan genç, üniversiteli çıktı. Zanlı, 'Kimseye ürün satmadım. Sadece ilana kanıp para yatıranları dolandırdım' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2011 Güncelleme 13 Ekim 2011, 02:13
Okumuş fıs fıs

İÇİNDEKİLER

Kadına yönelik cinsel şiddetin arttığı bir dönemde, internete düşen bir ilan, vatandaşı ayağa kaldırdı. Bir genç, internet sitesinden güvenlik amacı ile satılan bayıltıcı spreyleri "Kadınları bayılt, tecavüz et" sloganı ile satışa sundu.

TELEFONU ELE VERDİ
İnternet sitesinde yer alan ilanda, "Amerika'dan ithal" başlığı ile pazarlanan ürünün yan etkisinin bulunmadığı savunularak, "Bu sprey ile istediğiniz bayanı çok rahat bir şekilde elde edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Tepkiler üzerine olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, internet sitesi kapatıldı. Güvenlik güçleri ise siteyi hazırlayan kişinin peşine düştü. Polis ekipleri, internet sitesine bırakılan cep telefonu numarası sayesinde zanlının kimliğine kısa sürede ulaştı. Konuyla ilgili Manisa Celal Bayer Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen Çağkan Ö. (20), önceki gün gözaltına alındı. Dün adliyeye sevk edilen üniversiteli zanlının, "herhangi bir ürün satmadığı, sadece hesabına sprey almak için para yatıranları dolandırmaya çalıştığı" öne sürüldü.

SABIKALI...
Bilgisayarına el konulan zanlı Çağkan Ö.'nün daha önce de, çevresindeki kişileri, "internet sitesi tasarımı yapma" vaadiyle dolandırdığı iddia edildi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Çağkan Ö.'nün verdiği ifadesinde, "Ben kimseye herhangi bir ürün satmadım. Sadece ilana kanıp, para yatıranlar insanları dolandırıyordum. Çok pişmanım" dediği belirtildi.

TELEFONLA BİLGİ VERDİ...
Kamuoyunun tepkisine neden olan ilanın sadece 4 saat yayında kaldığı ortaya çıktı. Ancak bu süre içerisinde yaklaşık 100 kişinin ilanı veren Çağkan Ö.'yü aradığı ve bayıltan sprey hakkında bilgi almak istediği öğrenildi. Spreyi kimseye satmadığını söyleyen zanlı ise "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" ve "suça teşvik" suçlarından adliyeye sevk edildi.


Metin BURMALI