At yarışının çivisi çıktı

İzmirli yarışsever, bir jokeyin yarış atının daha hızlı koşması için 'çivili kamçı' kullandığını fark etti... İşkenceyi fotoğrafladı... Konuyla ilgili soruşturma açıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2011 Güncelleme 10 Ekim 2011, 19:38
At yarışının çivisi çıktı

İÇİNDEKİLER

İzmir Şirinyer Hipodromu, insan eliyle yapılan bir vahşete ev sahipliği yaptı. Yasaklı olan çivili kamçının halen bazı jokeyler tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Trajik olayı, yarışsever Melek Saçar deşifre etti. Saçar, 6 Ağustos günü, kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte yarışları izlemeye gitti. Saçar'ın kardeşi, atlar yarışlara hazırlanırken, jokeylerden birinin atın daha hızlı koşması için çivili kamçı kullandığını fark etti. Melek Saçar da hemen ünlü jokey Selim Kaya'nın kardeşi jokey Mehmet Kaya'yı söz konusu çivili kamçıyla fotoğrafladı. Konuyla ilgili araştırma yapan Saçar, çivili kamçının büyük bir ceza gerektirdiğini öğrendi. Bu aşamadan sonra da Melek Saçar, çektiği fotoğrafları kamuoyu ile paylaşmaya karar verdi.

'YARIŞTAN MEN EDİLMELİ'
Skandalın patlak vermesinin ardından gözler Türkiye Jokey Kulübü Kurumsal İletişim Direktörlüğü'ne çevrildi. Yetkililer, çivili jokeyle ilgili cezanın en kısa zamanda verileceğini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Yüksek Komiserler Kurulu'nda görevli (YKK) üst düzey bir yetkili ise "Çivili kamçının fark edilmemesi büyük bir skandal. Türkiye Jokey Kulübü'nün burada herhangi bir kusuru ve sorumluluğu yok. Bu jokeye kesinlikle uzun süre yarışlara katılmama cezası verilir" dedi. Diğer yandan, bakanlığın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.


Erhan ÖZTÜRK