Hayat bu ya!

Henüz 6 aylıkken, 1 kilo olarak doğan Deniz bebek, 'Yüzde 1 yaşar' diyen doktorları bile şaşırttı. 6 yaşına gelen 'mucize çocuk' anaokuluna başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2011 Güncelleme 27 Eylül 2011, 02:21
Hayat bu ya!

İÇİNDEKİLER

Deniz bebeğin film gibi öyküsü, 8 yıllık evli Aygün ve Mesut Selek çiftinin çocuk özlemi üzerine tüp bebeğe karar vermesiyle başladı. Tüp bebek tedavisi gören çift, biri erkek, biri kız ikizlerin haberini alınca mutluluktan havaya uçtu. Ancak anne, henüz 5.5 aylık hamileyken bir gece fenalaşıp Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

İKİZİ TUTUNAMADI
Bebeklerden kız olanı doğum kanalına girdiğinden hemen ameliyata alındı. Adını 'Derya' koymayı planladıkları bebek, 500 gram olarak dünyaya geldi ve doğar doğmaz yaşamını yitirdi. Bu kez anne karnındaki erkek bebeğin yaşatılması için Selek'in rahim ağzı dikildi. Yüzde 1 yaşama şansı verilen bebek, tüm risklere rağmen tam 23 gün anne karnında yaşatıldı. İlaç ve serumlarla hastanede bekletilen Selek, 23 gün sonra ikinci doğumunu yaptı. Sadece "bir kilo" ağırlığında dünyaya gelen Deniz bebek, yoğun bakım servisinde üç ay küvözde tutuldu.

'BİR TANEMİZ'
Ve o günlerde doktorların "Sadece yüzde 1 yaşama şansı var" dediği Deniz Emre şimdi 6 yaşında. Bu yıl anaokuluna başlayan ve yaşam mücadelesine henüz anne karnındayken "Merhaba" diyen Deniz Emre, neşesiyle de ailesinin gözbebeği... SSK emeklisi baba Mesut Selek (51) ise duygularını şöyle anlatıyor: "Deniz'imiz dünyaya geldiğinde parmak kadardı. Doktorlar bile yaşayacağından ümitli değillerdi.
Biz ümidimizi hiç yitirmedik. O bizim bir tanemiz. Allah onu bize bağışladı."

Pervin METİN