Fatura PKK'ya

117 şirkete naylon fatura keserek 32 milyon TL toplayan bir şebeke üyesinin, parayı PKK'ya aktardığı tespit edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2011 Güncelleme 27 Eylül 2011, 00:00
Fatura PKK’ya

İÇİNDEKİLER

İstanbul jandarma ekipleri gelen bir ihbar üzerine Büyükçekmece'deki şebekeyi mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takibe aldı. Jandarma, altı ay süren takip sonucu belirlenen adreslere dört gün önce baskın yaptı. Baskında şebeke lideri 38 yaşındaki İklim Kökoğlu ve yardımcısı Tülay Tuğran olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Şebekenin tamamının hırsızlık ve dolandırıcılık suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi. Yapılan aramalarda çok sayıda naylon fatura, suç işlerken kullandıkları malzemeler ve kredi kartı kopyalama cihazı ele geçirildi.

PARA PKK'YA GİTTİ
Mali müşavirlik, muhasebe şirketleri ve paravan şirketlerle naylon fatura kesen şebekenin devleti 6 ay içinde yaklaşık 32 milyon TL zarara soktukları tespit edildi. Şebekenin bilgilerini ele geçirdikleri bazı gerçek firmalar adına da fatura bastırıp, komisyon karşılığı fatura kestikleri ortaya çıktı. Naylon faturadan vurgun yapan zanlılar, elde ettikleri kazancı farklı yerlerde kullandı. İddiaya göre, terör örgütü PKK'yla bağlantısı olan şebeke üyesi Buthan Karadağ, naylon fatura vurgunundan elde edilen paranın bir kısmını PKK'ya aktardı.

BİLEZİK YERİNE KELEPÇE
Şebekenin lideri İklim Kökoğlu ve yardımcısı Tülay Tuğran ile birlikte 11 üyesi tutuklanıp cezaevine
konuldu. Maliye ekipleri sahte fatura ile meydana gelen tam zararı ortaya çıkarmaya çalışıyor...
İklim Köroğlu ve arkadaşları kısa sürede büyük vurgun yaptıktan sonra jandarmaya yakalandı. Şebekenin özellikle turizm ve seyahat firmaları adına sahte fatura kestiği ortaya çıktı.


Ferit ZENGİN