'Katili Ergenekon'

Dink davasına bakan Özel Yetkili Savcı Hikmet Usta, dünkü duruşmada görüşünü açıkladı: Bu cinayet Ergenekon'un işidir. Katillere, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmelidir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2011 Güncelleme 20 Eylül 2011, 00:00
’Katili Ergenekon’

İÇİNDEKİLER

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20'nci duruşmada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, esas hakkında görüşünü açıkladı. Usta, Dink'in, Ergenekon örgütünün Trabzon hücresinde yer aldığını iddia ettiği Erhan Tuncer ve Yasin Hayal'in planlaması sonucu Ogün Samast tarafından öldürüldüğünü belirtti.

'BAĞLANTISI BULUNAMADI'
Savcı Usta, Tuncer, Hayal ve Samast'ın "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ve tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanmalarını istedi. Mütalaada, Ergenekon örgütünün Trabzon hücresini oluşturan sanıkların, ana örgüt ile bağlantılarının tam olarak ortaya konulamadığı da belirtti. Bu arada İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bu mütaala doğrultusunda karar vermesi durumunda Çoçuk Mahkemesi'nde yargılanan Ogün Samast da "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve terör örgütü üyesi olmak" suçlarından mahkum olabilecek.

Veli SARIBOĞA