Masal alemi

Löseminin pençesine düşen 2 çocuk, bir dilek tuttu. THY uçağıyla Disneyland'a uçup, masal kahramanlarına dokundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 00:15
Masal alemi

İÇİNDEKİLER

Küçük yaşta löseminin pençesine düşen 2 çocuğun hayali gerçek oldu. "Bir dilek tutan" 2 çocuğun yolu, Disneyland'da kesişti. "Hayati risk taşıyan" hastalıklarla savaşan çocukların dileklerini gerçekleştiren Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish), iki çocuğu Disneyland'a götürüp hayallerini gerçekleştirdi. İlkokul öğrencisi Bengisu, 12 yaşında ve üç yıldır lösemiyle mücadele ediyor.

3 GÜN 3 GECE EĞLENCE....
9 yaşındaki Orhun ise geçteğimiz günlerde ilik nakli oldu. Birkaç hafta öncesine kadar birbirlerini tanımayan iki çocuğun yolu, aynı dileği tuttukları için Fransa'da birleşti. İkisinin de en büyük hayali, günün birinde Disneyland'a gidip masal kahramanlarına dokunabilmekti. Aileleri, çocuklarının bu isteğini, "Bir Dilek Tut Derneği"ne iletti. Dernek, THY sponsorluğunda, çocuklar ve ailelerini geçen hafta Disneyland'a götürüp gönüllerince eğlenmesini sağladı. Paris gezisinde Eyfel Kulesi de ziyaret edildi. Üç gün üç gece moral depolayan iki çocuk, daha sonra Türkiye'ye döndü.

'İYİ Kİ DİLEK TUTMUŞUZ'
Paris gezisinde hayatının en mutlu günlerini yaşadığını söyleyen lösemi hastası Bengisu, "İyi ki dilek tutmuşum. Hayallerimin ötesine geçtim" dedi. Büyüyünce mucit olmak isteyen Orkun ise mutluluğunu, "İlk defa uçağa bindim ve çok heyecanlandım. Daha önce hiç bu kadar yükseğe çıkmamıştım" sözleriyle özetledi.

Pervin METİN