PKK, Şemdinli'de camiye de saldırmış

Terör örgütü PKK'nın, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırı sırasında Merkez Mahallesi'ndeki Celal Özel Camii'ni de hedef aldığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 17:38
PKK, Şemdinli’de camiye de saldırmış

İÇİNDEKİLER

11 Eylül günü Emniyet Müdürlüğü, ilçe jandarma ve lojmanlara saldıran teröristler, camiye de 5 roket atmış. Alınan bilgilere göre roketlerden 2 tanesi caminin içine, 3 tanesi ise minareye isabet etti. Teröristlerin, minareyi bitişikteki ilçe jandarma komutanlığının üstüne devirmek istediği ifade ediliyor.

Şemdinli Belediyesi'nin önündeki düğün kalabalığına karışan PKK'lılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve lojmanlara eşzamanlı saldırı düzenlemişti. Caminin bitişiğinde oturan Sabri Fırat (65) yaşanan saldırıyı şöyle anlattı: "Gece saat 22.00 civarlarında ateş sesleri gelmeye başladı. Saldırılar ilk başladığında önce silah sesleri daha sonra roketleri atmaya başladılar. El bombaları atıldı. Daha sonra camiye de saldırdılar. Burası Allah'ın camisi. Allah bunu kabul etmez. Çoluk çocuklara, fakirlere, imamlara, kitaplara saldırdılar, Allah bunu kabul etmez. Yetkililer bunları bir düşünsün, bir çare bulsunlar. Bizim halimiz perişan olmuş durumda. Bakın cami ne hale gelmiş. Biz artık kıyamet koptu dedik. Ben 23 yıldır böyle saldırı görmedim."