Klipsleri kendi açtı

Caner Güler, paraşütten kayarak can verdi, pilot ise kendini savundu: Yanlışlıkla klipsleri açtı ve kayarak aşağı düştü. İhmalim yok, ben suçsuzum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2011 Güncelleme 08 Eylül 2011, 02:09
Klipsleri kendi açtı

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde paraşütten düşerek feci şekilde can veren Caner Güler (27) ile birlikte uçan pilot, "Yolcu panik yaptı. Klipsleri açtı ve öldü" diyerek kendini savundu. Korkunç olay, 2 Eylül'de yaşandı. Fethiye'de eşi Miray Güler ile birlikte tatil yapan makine mühendisi Caner Güler, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a gitti. 2 yıllık evli çift, pilotlarla birlikte atlayış gerçekleştirdi.

ÖLÜMÜNE SEYİRCİ KALDI
Havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütten kayan Caner Güler, yaklaşık 700 metre yüksekten kayalıklara düşerek öldü. Eşi ise facia anını havada saniye saniye izledi. Talihsiz gencin ölümünün ardından uçuşunu tamamlayan yamaç paraşütü pilotu Murat Sait Yeşilbaçar gözaltına alındı.
Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan pilot, verdiği ifadesinde suçsuz olduğunu savundu. 10 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını söyleyen Yeşilbaçar, dehşet dolu anları anlattı.

'3-4 DAKİKA DAYANDI'
Uçuşa geçmeden önce tüm önlemleri aldığını ve yolculara uçuş anında aletlere dokunmamaları gerektiğini söylediğini aktaran pilot, şunları söyledi: "Atlayıştan önce kemerler takılıydı. Havalandıktan sonra Güler panik yaptı. Farkında olmadan klipsleri tutup, kendini geriye attı. Bu sırada klipsler açıldı ve Caner aşağı doğru kaydı. Klipslerin açıldığını anladım ve hemen yolcuyu yukarıya doğru çekmeye çalıştım. Çok panikledi. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım ve 'Seni bırakmayacağım' dedim. Ama 3-4 dakika sonra elleri yorulduğu için yavaş yavaş bıraktı. Sonra da düşüş gerçekleşti. Bu suçta kastım yok.
Benim ihmalim yok, suçsuzum."

'EŞİM İHMAL KURBANI OLDU'
Olayın şokunu hala üzerinden atamadığını söyleyen talihsiz gencin eşi Miray Güler, "Eşim büyük bir ihmalin kurbanı oldu" dedi. Kazayla ilgili açılan soruşturma devam ederken, yetkililer, yamaç paraşütüne binerken kemer başta olmak üzere gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiği uyarısında bulundu.