Acemi Ordu!

Ordu'da sağanak yağış hayatı felç etti. Araçlar sele kapıldı, binaları su bastı. Evde mahsur kalan hamile kadını kurtarma operasyonu ise hayal kırıklığı yaşattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2011 Güncelleme 20 Ağustos 2011, 00:00
Acemi Ordu!

İÇİNDEKİLER

Sağanak yağış, ağustos sıcağında Ordu'ya kötü bir şaka yaptı! Dün sabah başlayan yağmur, kısa sürede hayatı felç etti. Sokaklar göle döndü, vatandaşlar ise evlerinde mahsur kaldı. 7 aylık hamile kadının kurtarma operasyonu ise hayal kırıklığı yaşattı. Kentte hayatı kabusa çeviren yağış, dün 02.00 sıralarında başladı. Sabaha kadar süren yağış nedeniyle Aziziye ve Şahincili dereleri taştı. Yetersiz alt yapı nedeniyle çok sayıda ev sular altında kaldı. Park halindeki araçlar ise sel sularına gömülerek gözden kayboldu.

KURTARMA BOTU YOKMUŞ
Eşi çalıştığı için evde yalnız olan 7 aylık hamile Pınar Şahin (22), 3 metreye ulaşan sel suları nedeniyle 2 katlı evinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, evin etrafını saran 3 metre yüksekliğindeki suyu aşamayacaklarını, bot olmadığı için de evden kurtarma yapamayacaklarını söyledi ve sivil savunma ekiplerinden yardım istedi. Ancak sivil savunma ekibinde de bot olmadığı ortaya çıktı. Korkuya kapılan kadın, gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 5 saat kurtarılmayı bekleyen Şahin'in imdadına ise bir inşaat firmasına ait iş makinesi yetişti. İş makinesiyle suyun akışını engelleyen kaldırım yerinden sökülerek suyun yönü değiştirildi. İtfaiye de su seviyesi 1 metreye kadar düşünce Şahin'i kurtardı.

ECEL TERLERİ DÖKTÜ
Tam 5 saat korku içerisinde kurtarılmayı bekleyen Pınar Şahin, saatlerce ağladı. Evden çıkartıldıktan sonra eşine sarılıp ağlayan talihsiz kadın, "Suda boğulup öleceğimi zannettim. Ama çok şükür bebeğim de ben de iyiyim" dedi.

SON 50 YILIN FELAKETİ
Metrekareye 90 kilogram yağış düştüğünü söyleyen Vali Orhan Düzgün, "Vatandaşlar bu selin son 50 yılın felaketi olduğunu söyledi" dedi.


Hanefi CEYHAN