'Kara'kol

Polis, eşiyle müzikhole giden kadını gözaltına aldı. Karakolda 'Dayak cennetten çıkma' deyip, dövdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2011 Güncelleme 19 Temmuz 2011, 00:00
’Kara’kol

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yaşayan ve eşiyle eğlenmek için müzikhole giden Fevziye Cengiz'in (37) hayatı kabusa döndü.
Tekstil firmasında çalışan Cengiz, eşi Murat Cengiz (40) ile birlikte geçen Cumartesi günü bir müzikhole eğlenmeye gitti. Bu sırada Ahlak Polisi, müzikole girerek, kimlik kontrolü yapmaya başladı. Ekipler, Cengiz çiftinin yanına gitti ve kimlik sordu.

10 DAKİKA DARP
Genç kadın, polise kimliğinin arabada olduğunu söyledi. Bunun üzerine Murat Cengiz, eşinin kimliğini almak için otomobile gitti. Ekipler ise genç kadını gözaltına almak istedi. İddiaya göre, Fevziye Cengiz duruma itiraz etti. Polisler, kendilerine karşı gelen kadına tokat attı ve ellerine kelepçe vurarak zorla ekip arabasına bindirdi. Karabağlar Polis Karakolu'na götürülen Cengiz, karakolda da dayak yedi.
Polisler, kadını yere fırlatarak, 10 dakika boyunca yumrukladı. Cengiz, kendisini döven polislerden birine, "Eşine de böyle vuruyor musun" dedi. Soru karşısında sinirlenen polis, genç kadına sert bir yumruk attığı gibi "Dayak cennetten çıkmadır" cevabını verdi. Yüzü morluklar içinde kalan Cengiz, ertesi sabah serbest bırakıldı. Adli Tıp'tan darp raporu alan Fevziye Cengiz, polislerden şikayetçi oldu.

EMNİYET: BİZ YAPMADIK
OLAY günü karakola sokulmadığını belirten Murat Cengiz, "Eşimin kanlar içindeki yüzünü görünce şok oldum" dedi. Dayak atan polislerden birinin yolunu kesip "Eşini yatağından alırım" tehdidinde bulunduğunu da söyleyen Cengiz, "Sorumlular cezalandırılsın" dedi. Dayak iddialarını reddeden Emniyet yetkilileri ise, "Fevziye Cengiz polise saldırdı, küfür etti. Yüzündeki izler karakola götürülürken oldu. Asıl polisler kadından şikayetçi" diye konuştu.