Yaşkent

Başkent'te 15 dakika yağan yağmur ve dolu sele neden oldu. Altgeçitler dolup taştı, araçlar mahsur kaldı. Balık adamlar ise suda ceset aradı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2011 Güncelleme 17 Haziran 2011, 03:08
Yaşkent

İÇİNDEKİLER

Siyasetin nabzının attığı Başkent Ankara'da hava muhalefet etti! Haziran ayı Ankara'da kötü bir sürpriz yaptı. Başkent'te etkili olan yağmur, dün doğal afete neden oldu. Öğle saatlerinde meydana gelen 15 dakikalık sağanak yağış sele dönüştü. Yağmura dolu da eşlik edince hayat bir anda felç oldu. Çankaya, Gaziosmanpaşa, Dikmen, Balgat başta olmak üzere birçok semt sular altında kaldı. Trafik tıkanırken, 70 günde yapılan "70 Gün Altgeçidi", 7 dakikada suyla doldu. Altgeçitte biri tüp kamyoneti 3 araç mahsur kaldı. Sürücüler, yüzerek canlarını zor kurtardı.



ANKARA'NIN EN YÜKSEK YAĞIŞI
Yağış ve trafiğin felç olması nedeniyle itfaiye ile ambulansların olay yerine ulaşması 2 saati buldu. Çok sayıda vidanjör, dalgıç ve tahliye araçları olay yerine sevk edildi. Belediyenin sualtı kurtarma ekibi de altgeçidin altındaki araçlara ulaşarak, ceset araması yaptı. Otomobillerde kimsenin olmadığı görülünce rahat bir nefes alındı. Mahsur kalan araçlar, çelik halatlarla bağlanarak köprü dışına çekildi. Yetkililer tarihinin en büyük yağışını alan Ankara'da metrekareye 50 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.



Burcu ÇALIK-Mehmet Ali BERBER