Boğaz'da acı kaza

İstanbul Emniyeti'ne ait helikopter Beykoz'da denize düştü. Emniyet Müdür Yardımcısı yaralı kurtulurken ikisi polis 4 kişi hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2011 Güncelleme 21 Mayıs 2011, 00:00
Boğaz’da acı kaza

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğaz'ı, dün yürek yakan bir kazaya sahne oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden havalandı. Helikopterin içinde Havacılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, Başkomiser pilot Murat Güçlü, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 9 yaşındaki oğlu Deniz ve adı henüz öğrenilemeyen bir THY görevlisi de vardı. Amerikan MESA şirketi tarafından üretilen MD 600 model helikopteri ise Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir kullanıyordu.

BOL SABIKALI MODEL
5 kişiyi taşıyan helikopter Anadolu Kavağı açıklarına geldiğinde bağlantı kesildi. Helikopterin düştüğünün anlaşılmasının hemen ardından bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirildi. Ekipler kısa sürede Özdemir'i kurtarmayı başardı. Helikopterin enkazına ise Boğaz'ın derinliklerinde ulaşıldı. Ekipler, kayıp 4 kişinin cansız bedenini helikopter içerisinde buldu. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra da Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın acı haberi teyit etti. Çapkın, "4 arkadaşımızı kaybettik. Teşkilatımızın başı sağolsun" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da kazanın teknik aksaklıklar nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Bu arada 2006 yılında da aynı model bir helikopter Antalya'da düşmüş ve 5 polis şehit olmuştu. Polis ailelerinin ABD'ye açtığı davada ise Türkiye'ye "yeni" diye satılan helikopterin 5 yaşında olduğu ortaya çıkmıştı.