Prof. Dayak

Antalyalı kadın psikolog, 6 yıl boyunca profesör eşinden yediği dayakları herkese ibret olsun diye anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2011 Güncelleme 09 Mart 2011, 08:34
Prof. Dayak

İÇİNDEKİLER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün tüm yurtta gösteriler düzenlendi. Kadınlar, töre cinayeti ve koca dayağına karşı yürüdü. Antalya'da, 38 yaşındaki psikolog E.K'nın anlattıkları ise ibret olacak nitelikteydi. İşte talihsiz psikoloğun, 6 yıl boyunca profesör kocasından çektikleri:

EĞİTİMLE İLGİSİ YOK
"Kimse ben (şiddete maruz kalmam) demesin. Bunun eğitimle, yaptığın işle ya da kariyerinle hiç ilgisi yok. İlk dayak bir gece sabaha kadar sürdü. Kapılar kilitlendi, anahtarlar alındı, telefon kabloları söküldü, cep telefonları kırıldı, ağzım yüzüm paramparça oldu, yumrukla vuruyordu. 9 saate yakın eşimden şiddet gördüm.

Sabah kalkamadığımı fark edince, dışarıdan kar getirdi, küveti karla doldurup olası iç kanama dursun diye beni küvete soktu. 1-2 ay dışarı çıkamadım. Şikayet etmek istedim ama aileme zarar vereceği tehdidinde bulununca edemedim. Bir de sürekli (profesöre mi inanırlar sana mı inanırlar, şikayet etmeye kalkma) diyerek hep vazgeçiriyordu.

BAYRAMLARI HİÇ SEVMEM

Bütün şiddet olaylarını hafta sonu yapardı, özellikle bayram gibi uzun süreli tatillerine denk getirirdi ki resmi yerlere başvurmayayım diye. Resmiyete yansımayan çok şiddet yaşadım. Üç kere boşanma davası açtım. Güçlükle evliliğimi bitirebildim. Kızım da şiddeti anne karnında 9 aylıkken gördü. 3 yaşında iken babasının şiddetine maruz kaldı. Konuşma bozukluğu yaşıyor."