Arzu'lar vuruldu

Ümraniye'deki Arzu Yıldırım'ın cinayetinden sonra, Üsküdar'da da 43 yaşındaki Arzu Odabaş, koca kurbanı oldu. Komşusuna ziyarete giden Arzu Odabaş, sokak ortasında 8 kurşunla öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2011 Güncelleme 24 Şubat 2011, 10:11
Arzu’lar vuruldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi dehşete düşüren kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Ümraniye'de 9 Şubat'ta 2 çocuk annesi Arzu Yıldırım, ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Mustafa Metin Çilingir tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Üsküdar'da da dün 4 çocuk annesi, eşi tarafından silahla vuruldu. Gemi şirketlerinde makinist olarak çalışan Mustafa Odabaş ile ev hanımı Arzu Odabaş, 24 yıl önce dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten Selçuk (22), Enes Selim (21), Hilal (16) ve Emirhan (11) isminde dört çocuğu oldu. Arzu Odabaş ile eşi arasında 5 sene önce şiddetli geçimsizlik başladı. Mustafa Odabaş, boşanma davası açtı, ancak araya yakınları girince vazgeçti. Bir süre sonra bu kez Arzu Odabaş boşanma davası açtı. Yine araya akrabalar girerek kadını şikayetinden vazgeçirdi.

TELEFON TEHDİTLERİ
Çift arasında süren kavgalar artınca Arzu Odabaş bir kez daha boşanma davası açtı. Davanın ardından çift evlerini ayırdı. Arzu Odabaş çocuklarıyla birlikte yaşıyordu. İddiaya göre Mustafa Kocabaş sık sık eşini telefonda ve yolda gördüğünde tehdit ediyordu. Talihsiz kadın son duruşmada aldığı tehditlerden de bahsetti. Arzu Odabaş, dün sabah saat 07.45 sıralarında oğlu Emirhan'ı okuluna bıraktıktan sonra, bir arkadaşını ziyaret etmek üzere yola çıktı. Odabaş'ın, Gümüşsuyu durağı yakınlarında karşısına eşi çıktı. İkili arasında çıkan tartışma sırasında adam tabancasını çıkardı ve kurşun yağdırmaya başladı. Arzu Odabaş, 8 el ateş eden kocanın kurşunlarıyla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın kurtarılamadı. Katil zanlısı ise bir sivil polis tarafından yakalandı. Odabaş'ın ilk ifadesinde, "Yılların birikimi vardı içimde. Karşıma çıktı. Çektim vurdum" dediği öğrenildi.

Erdoğan YAPIK