Ecele inat otla hayat

Uçuruma düşen yaşlı kadının kalçası kırıldı. İmdat çığlıklarını ise hiç kimse duymadı! O da, 3 gün boyunca ot yiyip dere suyu içerek hayatta kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2011 Güncelleme 22 Şubat 2011, 00:00
Ecele inat otla hayat

İÇİNDEKİLER

Mucizeler insanlar için... Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Çarıkbozdağ köyünde yaşayan Elif Çapkın (63), geçen Çarşamba günü komşularına gitmek üzere saat 13.00 sıralarında evinden ayrıldı. Yol üzerindeki Akdede mevkiinde bulunan patikadan giden yaşlı kadın, burada dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı.

KOCASI YATALAK
Yaklaşık 20 metre yükseklikten aşağı düşen Elif Çapkın'ın kalçası kırıldı. Üstelik düşmenin ardından bayıldı. Akşam saatlerinde kendisine gelen yaşlı kadın, uzun süre imdat çığlıkları atsa da sesini duyan olmadı. Kimsenin yardımına koşmadığı Çapkın da, hayatta kalmak için müthiş bir savaşa başladı! Önce çevrede bulduğu çalılıklarla üzerini örterek soğuktan korunan yaşlı kadın, karnı acıkınca etraftaki kuru dut yaprakları ve otları yedi. Hemen yanı başında akan dereden de su içen Elif Çapkın, büyük bir umutla kurtarılmayı bekledi. Bu arada, özüründen dolayı yatalak olan eşi Hüseyin Çapkın (67), eşinin zaman zaman gittiği ve kaldığı köylerine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Girelli köyündeki kızı Sevgi Yılmaz'ın (37) yanında olduğunu düşünerek aramadı. Böylece aradan 3 gün geçti...

BÜTÜN KÖY ARADI
Ta ki çiftin kızı Sevgi, Cuma günü köye gelip annesini sorunca Elif Çapkın'ın kaybolduğu anlaşıldı.
Ailenin durumu jandarmaya haber vermesi üzerine başlatılan arama çalışmalarına tüm köy halkı da katıldı. Ellerinde el fenerleri ile köyün çevresini dolaşan köylüler, aynı gece saat 21.30 sıralarında yaşlı kadını buldu.

Üç gündür mahsur kaldığı uçurumun kenarında, köylülerin seslerini duyarak yardım isteyen Elif Çapkın, bulunduğu yerden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadının hayati tehlikeyi atlattığı, psikolojik destek alacağı öğrenildi.