'Kayıp karımı bulun' dedi, katil çıktı!

Karaman'da 35 gündür kayıp olan ve bir televizyon programına konu olan kadının, dini nikahlı kocası tarafından cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Katıldığı televizyon programında karısını çok sevdiğini ve bulunmasını isteyen kocanın, karısını öldürdükten sonra gömdüğü belirlendi.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2011, 11:42
’Kayıp karımı bulun’ dedi, katil çıktı!

İÇİNDEKİLER

16 Ocak 2011 tarihinden bu yana kayıp olan dini nikahlı karısı Asuman Yörük'ün bulunabilmesi için bir ulusal televizyonda yayınlanan programa çıkarak karısını çok sevdiğini ve bulunması isteyen koca M.S. (32) ve arkadaşı H.B, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Karaman'da oturan M.S. ile Sakarya'da oturan Asuman Yörük (34) yaklaşık 2.5 yıl önce internetten tanışarak arkadaş oldu. Tanışmalarından 4 gün sonra Sakarya'ya giderek Asuman Yörük'ü ailesinden isteyen M.S, dini nikahla evlendi. Düğünden sonra Karaman'da eşiyle birlikte yaşamayan başlayan Asuman Yörük'e 2010 yılında miras kaldı.

Asuman Yörük, kendi payına düşen arsanın satışından elde ettiği bir miktar parayı bankaya yatırması için kocasına verdi. 2011 Ocak ayının ilk günlerinde çift kıskançlık meselesinden dolayı kavga edince Asuman Yörük, eşinden kendisine verdiği parasını isteyerek ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine eşi tarafından darp edildiği iddia edilen Asuman Yörük, kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü. Tedavisinin ardından genç kadın, ayrılmakta ısrarcı olunca M.S. evi terk etti.

Çift arasında bu olaylar yaşanırken, Sakarya'da yaşayan ve kızından haber alamayan Asuman'ın annesi ve avukatı 27 Ocak günü Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne kızlarının kayıp olduğunu bildirerek müracaatta bulundu. Aile ve emniyet yaptığı araştırmalarda Asuman'ın en son 16 Ocak günü görüldüğünü tespit etti. Kızlarının kayıp olduğunu ve bunun yanında parasının da ortada olmadığını iddia eden aile, özel bir televizyonda (ATV) yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak kızlarının bulunması için herkesten yardım istedi. Genç kadının ailesinin yanında kendisi de programa katılan koca M.S, eşini çok sevdiğini ve bulunmasını istediğini söyleyerek gözyaşı döküp eşi hakkında bilgiler verdi.

PARA KONUSU CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Televizyon programını dikkatle takip eden Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Bürosu Ekipleri, daha önce ifadesine başvurdukları M.S'nin canlı yayında konuşulan para konusundan bahsetmemesinden şüphelendi. Yayındaki konuşmaları kaydeden polis, M.S'nin çelişkili bilgiler verdiğini tespit etti. Çiftin banka hesap hareketlerini incelemeye alan ekipler, M.S'nin söylediği tarihte eşinden aldığı parayı bankaya yatırdığını, ancak paranın söylediği gibi bir kerede değil değişik miktarlarda aralıklarla çekildiğini belirledi. Ayrıca Asuman'ın babasından kalan emekli maaşının da kaybolduktan sonra M.S'nin arkadaşı olduğu öğrenilen H.B. isimli şahıs tarafından maaş kartıyla bir ATM'den çekildiğini tespit etti.

Savcılık kararıyla M.S. ve H.B'nin evinde detaylı bir arama yapan ekipler, M.S'nin evinde kan lekesi olabileceğinden şüphelendikleri deliller buldu. Bunun üzerine M.S. ve H.B. polis tarafından gözaltına alındı. İki şüpheli çapraz sorguya alınırken, M.S. suçunu itiraf etti. M.S. 16 Ocak'ta H.B. ile birlikte eve Asuman'ın yanına geldiğini, kendisinden ayrılmak isteyen Asuman'ı meyve bıçağı ile öldürdüğünü ve cesedi arkadaşı ile birlikte evlerinin bitişiğinde bulunan yıkık toprak binanın içine açtıkları çukura gömdüklerini söyledi. Ceset M.S'nin yer göstermesinden sonra gömülü olduğu yerden çıkarılarak Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çıktığı televizyon programında her seferinde karısını çok sevdiğini ve nerede olursa olsun onu affedeceğini söyleyip gözyaşları döken M.S'nin Asuman'ı öldürdüğünü itiraf etmesi büyük şaşkınlık yaşattı.