Horona kanma

Yarışmalara hazırlanan Rize Halk Oyunları ekibi, hata yapmadan horon tepmeye çalışıyor. Çünkü yanlış yapan Kızılay'a kan bağışında bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2011 Güncelleme 20 Şubat 2011, 00:00
Horona kanma

İÇİNDEKİLER

Karadeniz insanın kıvrak zekası yine sahnede... Rize'de kan bağışına daha fazla ilgi çekmek amacıyla ilginç bir uygulama başlatıldı. Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları müsabakalarına hazırlanmak için çalışmalarına başladı. Yarışmada birinci olmak için horon tepen gençler, aynı zamanda hata yapmamaya çalıştı. Gençler Halk Oyunları Eğitmeni Resul Kul ise kan bağışını arttırmak için ilginç bir yol buldu, "Hata yapan kan verir."

SEDYEDE BİLE OYNADILAR
Provalar sırasında hata yapan 5 genç elendi. Hata yapanlar, kan bağışı formunu doldurduktan sonra gönüllü olarak Kızılay Seyyar Kan Toplama Aracı'nda kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunan gençler, sedye üzerinde olmalarına rağmen kemençe eşliğinde horon tepti. Gençler, ucunda kan bağışı olduğundan hata yaptıkları için pişman olmadıklarını belirtti. Halk Oyunları Eğitmeni Resul Kul ise bu programı 'hata yapmak da can kurtarır' sloganı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kan bağışının özendirici olması için kan bağışına dikkat çekmeye çalıştık" dedi.

HATA DA CAN KURTARIR
Türkiye Halk Oyunları yarışmasına hazırlanan Rizeli gençler, tüm gün prova yapıyor. Provalarda ter döken 'uşaklar', bir yandan hata yapmamaya çalışıyor! Çünkü hata yapan anında Kızılay'a gidip kan veriyor. Kan bağışının önemine dikkat çeken gençler, "Bazen hata yapmak da hayat kurtarır. Kan vermekten hiçbir zaman çekinmedik" diye konuştu.

KARADENİZ FIKRASI GİBİ
Haftanan 5 günü Türkiye Halk Oyunları yarışmasına hazırlanan gençler, birinci olacaklarından emin. Rizeli uşaklar, "Bizler tüm Türkiye'ye Rize'nin gücünü göstereceğiz" dedi.