3 Türk için 300 bin dolar fidye

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılan 3 Türk vatandaş için 300 bin dolar fidye istendi.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2011, 13:10
3 Türk için 300 bin dolar fidye

İÇİNDEKİLER

Fidyecilerin, istenilen paranın 48 saat için getirilmemesi durumunda ellerindeki Türk vatandaşların öldürmekle tehdit ettiği bildirildi.

Kerkük'ün Korneş Caddesi 4'üncü Köprü yakınında bir evde kalan 3 Türk vatandaş kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı. Kerkük Asayiş Ekipleri kendilerine ulaşan bilgilere göre, silahlı grubun rehineleri serbest bırakmak için Türkiye'den 300 bin dolar fidye istediği ve bu paranın 48 saat içinde getirilmemesi halinde 3 Türk vatandaşın öldürmekle tehdit ettikleri belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Kerkük sokaklarına atılan bildiride, Kerkük'e bağlı Beşir köyünde bir süre önce araziyle ilgili yaşanan bir çatışmada Türkiye'nin Türkmenlere desteği verdiği, bu nedenle 3 Türk vatandaşının kaçırıldığı iddia edildi. Türkmen aşiretleriyle Arap aşiretleri arasında çıkan çatışmada 3 Arap ölmüş, 5 Türkmen yaralanmıştı.

Asayiş yetkilileri, Özel Hareket askerleri ile 3 Türk vatandaşın kurtarılması için operasyonların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Kerkük'te kaçırılan 3 Türk işçinin Aksaraylı Ali Kulaksız, Bahtiyar Kılıç ve Muttalip Kütük olduğu belirlenmişti.