Engelsiz aşk

Aşkın gücünü Trabzonlu Yusuf ile Taylandlı eşi Mei- Chan herkese gösterdi. İnternette tanışıp evlenen sağır ve dilsiz çift, şimdi doğacak bebeklerini bekliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2011 Güncelleme 15 Şubat 2011, 00:00
Engelsiz aşk

İÇİNDEKİLER

Aşkın gözü kördür' sözü Trabzon'da vücut buldu. Maçka ilçesinin Armağan Köyü'nde yaşayan, doğuştan sağır ve dilsiz olan Yusuf Ay (40), küçük yaşta yapılan yanlış bir iğne nedeniyle de sakat kaldı. Ancak yaşama küsmeyen talihsiz adam 2.5 yıl önce Tayvan'da yaşayan ve kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Mei-Chan Whang (38) ile internet aracılığıyla tanıştı. Ay, web kamerası sayesinde, işaret diliyle iletişim kurarak Mei-Chan Whang'la arkadaş oldu.

BEBEK GELİYOR
Kısa sürede birbirlerine aşık olan ve 20 ay önce dünya evine giren çift, şimdi bebek bekliyor. Ailesinin yanında eşiyle birlikte yaşayan Yusuf Ay, annesi Safiye Ay aracılığıyla konuşarak, eşiyle özlemini çektiği bebek müjdesini bir hafta önce aldıklarını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

YİNE DE MUTLUYUZ
Bedensel engeline, sağır ve dilsiz olduğuna aldırmadan mutlu olmaya çalıştıklarını ifade eden Ay, ailesinin de bebek haberiyle sevindiğini söyledi. Eşine olan aşkının ilk günkü kadar büyük olduğunu anlatan Ay, doğacak bebekleriyle aşklarının taçlanacağını kaydetti. Safiye Ay ise oğlu ve geliniyle köyde yaşamaya devam ettiklerini, Tayvanlı gelini Mei-Chan'ın Türkiye'ye alıştığını dile getirerek, "Tamamen bizden biri oldu artık. Evin işlerinde bize yardım ediyor. Oğlum yürüyemediği için ona çok büyük katkısı oluyor. Onu çok seviyoruz'' dedi.

HER GÜNÜMÜZ KUTLAMA...
Her günü kutlamaya hevesli yurdum insanı hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Dini ve resmi bayramlarla birlikte yerel ve ulusal çapta kutlamaların yapıldığı 52 hafta, 92 "kurtuluş" günü ve 84 özel gün bulunuyor. Ayrıca tüm Türkiye'de şenlik ve festivallerle birlikte 241 gün, kutlamayla geçiyor.