Boynuz tazminatı

Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı. İzmir'de yaşayan subay, eski eşinin boşanmadan önce kendisini aldattığını öğrendi. Soluğu mahkemede aldı ve hem ayrıldığı karısı hem de sevgilisi hakkında 50 bin TL'lik dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2011 Güncelleme 30 Ocak 2011, 00:00
Boynuz tazminatı

İÇİNDEKİLER

İkinci kadından sonra, ikinci adama da tazminat davası açıldı. İzmir'de aldatılan eş, eski eşinden ve sevgilisinden tazminat talep etti. İzmir Hava Kuvvetleri'nde yüzbaşı olarak görev yapan M.Ş., geçtiğimiz yıl, 6 yıllık eşi P.P.Ö.'nün ısrarları üzerine boşandı.

Çiftin tek çocuklarının velayeti ise anneye verildi. Bir süre sonra boşandığı eşinin hareketlerinden şüphelenen yüzbaşı M.Ş., araştırma yapmaya başladı. Eski eşinin maillerini ele geçiren M.Ş., yazışmalardan eski karısının, kendisinden boşanmadan önce başka bir erkekle yasak ilişki yaşadığını öğrendi. Eşinin, gemilerde çalışan sevgilisi E.A.D. için kendisinden boşandığını anlayan ve büyük bir şok yaşayan yüzbaşı M.Ş., soluğu mahkemede aldı. İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran M.Ş., dava dilekçesinde, eşinin kendisini kandırarak boşanmaya razı ettiğini belirterek, "Aldatıldım ve mağdurum. Gururum incindi" dedi. Aldatılan koca, eski eşi P.P.Ö. ile sevgilisi E.A.D.'nin, kendisine yaşattıkları ve uğradığı manevi zararlar nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmelerini talep etti.