Sakla samanı gelir olimpiyatı

Kar, Kış Olimpiyatları'na hazırlanan Erzurum'a uğramadı. Kara kara düşünen Dadaşlar, çareyi samanda aradı. Hal böyle olunca samanın fiyatı 3 misli arttı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2011 Güncelleme 26 Ocak 2011, 05:33
Sakla samanı gelir olimpiyatı

İÇİNDEKİLER

Dünya yarından itibaren Türkiye'yi izleyecek. Çünkü 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları, Erzurum'da yapılacak. İşte bu organizasyon Erzurum'un yüzünü güldürürken olimpiyatın asıl kazananı saman oldu. Kar yağmayınca kara kara düşünen yetkililerin imdadına saman yetişti. Çünkü karsız kalan pistler, samanla yükseltildi. Bu nedenle, ahırlarda balya balya bekleyen samanlar bir anda kıymete bindi. Palandöken'de yapılacak yarışlar için Erzurum'un köylerinden 5 bin balya ot getirildi. Ancak bu miktar yetmeyince yetkililer Ağrı'ya yöneldi. Ağrılı köylüler de samanın kilosunu 100 kuruştan 300 kuruşa yükseltti.

'ORGANİK YÖNTEM'
Bu arada Kayak Federasyonu Palandöken Genel Müdürü Naim Gül, kentte yaşanan kar sıkıntısını 'organik' yöntemlerle" aşmaya çalıştıklarını söyledi. Gül, şöyle devam etti: "Yarışların yapılacağı pist için yeterli kar olmaması nedeniyle tümsekleri samanlarla oluşturduk. Arkadaşlarımız samanları belirlenen bölgelere yerleştiriyor. Sonra otların üzerine kar yağdıracağız. Böylelikle 50-60 cm'lik tümsekler yapacağız".


Sinan AYDIN