Hazret A.Ş.

Kendilerini peygamber olarak tanıtan üç kafadarın son kurbanı hukuk fakültesi öğrencisi oldu. Avukat adayı sahtekarlara bin lirasını kaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2011 Güncelleme 19 Ocak 2011, 02:46
Hazret A.Ş.

İÇİNDEKİLER

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş' sözü, dolandırıcılara ilham kaynağı oldu. İnsana 'Bu çağda bu kadarına da pes' dedirten olay Başkent Ankara'da yaşandı. Siteler'de bir işadamı 2006'da emniyete başvurup, kendilerini peygamber diye tanıtanların 2.5 milyon lirasını aldığını söylemişti. Gözaltına alınan 6 kişi tutuklanmıştı. Ancak Ankara polisine 17 Aralık 2010'da gelen bir şikayet aynı kişilerin sahalara döndüğünü ortaya çıkardı. Milletvekili oğlu Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi C.Y. kendisini Peygamber olarak tanıtan üç kişi tarafından dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu. Şaşkınlık uyandıran olay şöyle gelişti: Camiye giden C.Y.'nin yanına bir şahıs geldi. Dini hikayeler anlattıktan sonra C.Y.ye 'Korkma, ben Hızır Aleyhisselamım. Biz iyi insanlara görünürüz. Senin bir adağın var. Onu yapmamışsın' dedi. C.Y. adağı olduğunu doğruladı. Bunu yerine getirmezse büyük günaha gireceğini söyleyen zanlı, C.Y.'ye, "Kurban kes. Hatta bana bin lia ver senin yerine keseyim" dedi.

'KORKMA, BEN HIZIR'IM'
Bu sözlere inanan C.Y., 590 TL ile laptopunu verdi. Ertesi gün kendini Hızır Aleyhisselam olarak tanıtan zanlı C.Y.'ye, 'Gönlün çok geniş. Seni Hz. İlyas ve Hz. İdris Peygamberler ile de tanıştıracağım. Evdeki altın ve paraları alıp Ulus'ta heykelin önüne gel.' dedi. Buluşma adresine giden C.Y., kendini İlyas peygamber olarak tanıtan kişiye 410 TL ile annesinin altın kol saatini verdi.

KARAKOLDAN SERBEST KALDILAR
Sahte peygamberlere bin lira, laptopunu ve altın kol saatini veren C.Y., 'görevlerini yerine getirmenin' huzuruyla başından geçenleri ailesine anlattı. Ailenin şikayetçi olmasıyla C.Y. suç kayıtlarından zanlıları tanıdı. Operasyon yapan polis kendisini Hz. Hızır olarak tanıtan Orhan Ç., kendisini İlyas Peygamber olarak tanıtan Erhan Ç. ile kendisini İdris Peygamber olarak tanıtan Hüseyin Ç'yi gözaltına aldı. Para ve altınlar zanlıların evinde bulundu. Ancak C.Y. ve ailesi para ve diğer eşyalar bulununca şikayetinden vazgeçti. Şüpheliler daha savcının karşısına çıkmadan serbest kaldı.