Pembe savaş

Meme kanserine yakalanan kadınlar terapi gruplarında toplanıp deneyimlerini anlatıyor. Kanserin bir ölüm fermanı olmadığını paylaşarak öğreniyorlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 12:45
Pembe savaş

İÇİNDEKİLER

Kadınların korkulu rüyasıdır meme kanseri... Kimileri hastalık nedeniyle alınan göğüsleri yüzünden hayata küserken, kimileri ise mücadeleyi seçiyor. İşte bunun en güzel örneği İstanbul'dan geldi. Genel Cerrah Op.Dr. Sevil Öz ve meme kanserine yakalanan gazeteci Nevval Sevindi tarafından iki ay önce kurulan Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, kanserle yaşayan kadınların umudu oldu. Hasta ve yakınlarıyla, psikiyatrist, onkolog ve radyologların da üye olduğu dernekte, her kesimden kadın, terapi gruplarında bir araya gelip deneyimlerini, dertlerini paylaşıyor.

ÜCRETSİZ TERAPİ
Psikiyatr Prof. Dr. Tarık Yılmaz ile psikolog Derya Yalçın tarafından sürdürülen ücretsiz terapilerde, tedavi sürecinde birbirlerine destek olan kadınlar aynı zamanda uzmanlar tarafından hastalıklarıyla ilgili bilgilendiriliyor. Derneğin kurucu üyesi Dr. Sevil Öz, terapilerle ilgili bilgilerin "www.pembehanim.org" adlı sitede yer aldığını belirtti. Hedeflerinin tedaviye erişemeyen kadınlara ulaşmak olduğunu söyleyen Öz, "Bu hastalıkta psikoloji destek, tedavi için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

KÜSTÜĞÜM HAYATLA BARIŞTIM
Derneğin kurucu üyelerinden Nermin Ceri (47) Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Sibel Can gibi ünlülere 23 yıl basın danışmanlığı yaptı ve 4 yıl önce meme kanserine yakalandı. Sağ memesi alınıp silikon takılan Çeri, "Dernek sayesinde küstüğüm hayatla barıştım" dedi.

Ev hanımı Cevriye Çakır (40) ise 8 yıldır meme kanseriyle yaşıyor. Önceleri kanserin ölümle eşit olduğunu düşündüğünü anlatan Çakır, "Bu nedenle kendime 2 yıl ömür biçmiş ve hazırlıklara başlamıştım. Derneğin ve ailemin desteğiyle artık yaşayan ölü gibi gezmiyorum" dedi.