5 milyon Müslüman hacı oldu

5 milyon Müslüman, Arafat'ta. Rahmet Dağı'na çıkan hacı adayları, hep bir ağızdan Allah'a yalvarıp 'Amin' dedi. Bugün Mina'da şeytan taşlayacak hacılar daha sonra ihramdan çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2010 Güncelleme 16 Kasım 2010, 00:00
5 milyon Müslüman hacı oldu

İÇİNDEKİLER

Kutsal topraklara giden 5 milyon hacı adayı, dün Arafat'a çıkarak Hac'cın en önemli görevini yerine getirdi. Hazreti Adem ile Havva validemizin buluştukları Cebel-i Rahme Tepesi'ni de (Rahmet Dağı) ziyaret eden hacı adayları, burada 2 rekat şükür namazı kılarak dualar etti. Diyanet İşleri Hac İdaresi'nin organizasyonu ile gece yarısından itibaren otobüslerle Arafat'a çıkan 90 bin Türk hacı da büyük bir heyecanla Cebel-i Rahme'ye tırmandı. Geceyi çadırlarda geçiren hacı adayları, Arafat'ta mahşerin provasını yaptı.

HASTAYA ÖZEL ARAÇ

Hastalar da özel araçlarla Arafat'a çıkarıldı. Farklı kıtalardan, farklı dillerden milyonlarca Müslüman'ın Cebel-i Rahme'ye tırmanması görülmeye değerdi. Zorlu kayalardan Hazreti Adem ile Havva validemizin buluştukları tepeye tırmanan hacı adayları, duygularını ifade etmekte güçlük çekti. Bugün Mina'da şeytan taşlayacak olan hacı adayları, kurban kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkacaklar.