Cumhuriyet ışığı gökyüzünde

Cumhuriyet'in 87. yıldönümü soğuğa rağmen tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Bayrağını alan genç yaşlı herkes meydanları doldurdu. İstanbul Boğazı ise Cumhuriyetin ışığıyla aydınlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2010 Güncelleme 30 Ekim 2010, 02:27
Cumhuriyet ışığı gökyüzünde

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyetin 87. yıldönümü, Boğaziçi Köprüsü'nde ışık, lazer ve havai fişek gösterisiyle kutlandı.
Gösteri için 48 bin adetten fazla havai fişek kullanıldı. Şöleni, Türkiye'nin yanı sıra tüm dünya da canlı yayında izledi.

KORE GAZiSi'NDEN BDP'Li BAŞKAN'A 'MANiDAR' HEDiYE!
Tarihler 29 Ekim 1923'ü gösterdiğinde Türkiye için aydınlığa açılan yeni bir kapı aralandı. "Ya istiklal ya ölüm" çığlıklarıyla verilen kurtuluş mücadelesinin ardından, halka söz hakkı veren Cumhuriyet ilan edildi. Ve dün Cumhuriyetimiz 87 yaşına girdi. Türkiye, 29 Ekim'i her yıl olduğu gibi kenetlenerek, sevinç gösterileri arasında kutladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


COŞKU ZİRVE YAPTI
Kötü hava koşullarına rağmen, çocuğundan gencine, yaşlısından engellisine kadar herkes ellerine Türk bayrakları alarak sokaklara döküldü. Caddeler ise adeta kırmızı beyaza boyandı. Coşku ve heyecan mega kent İstanbul'da da zirve yaptı. Soğuk hava ve sağanak yağış nedeniyle Vatan Caddesi'ndeki törenler yarına ertelenirken, diğer kutlamalar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile dini azıklık temsilcileri da hazır bulundu.

'EN BÜYÜK BAYRAM'
Törende konuşma yapan Vali Mutlu, "Milletimizin en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramı İstanbul'a, ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.