Bu 5 şehirde yaşayanlar dikkat!

İşte Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde son hava tahmini...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2010, 10:13
Bu 5 şehirde yaşayanlar dikkat!

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinde sağanak şeklinde görülecek yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz'de 8 ila 10 derece, Marmara ile İç Anadolu'nun kuzeyinde 5 ila 7 derece olmak üzere, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan v.b) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı çok bulutlu, doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Göller Yöresi öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.