Yıldız Teknik Üniversitesi’de arbede

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, kendilerine 'Öğrenci Kolektifleri' adını veren bir grup öğrencinin astığı başörtüsü karşıtı afiş kavgaya neden oldu.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2010, 15:47
Yıldız Teknik Üniversitesi’de arbede

İÇİNDEKİLER

Afişin asılmasına tepki gösteren öğrencilerle kolektif üyeleri arasında kavga çıktı.

Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi merkez kampüsünde 'Öğrenci Kolektifleri' üyesi bir grup, başörtüsü karşıtı afiş asmak istedi. Afişin asılmasına tepki gösteren öğrencilerle kolektif üyeleri arasında kavga çıktı. Bir süre sonra kampüs bahçesinde toplanan kolektif üyeleri, kavgayı protesto etti. Polisin uyarılarını dikkate almayan grup, YÖK, polis ve Hükümet aleyhine slogan attı. İkazları dinlemeyen öğrencilere polis, biber gazı ve cop kullanarak öğrencilere müdahale etti. Müdahalede sandalyeler havada uçuştu.

Çıkan olaylarda 3 öğrenci ile 2 polis memuru yaralandı. Olayların ardından üniversite girişinde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Hükümet'i, YÖK'ü ve polisi protesto etti. Hükümet ve polis aleyhinde sloganlar atan grup, basın açıklamalarının ardından bir süre oturma eylemi yaptı. Çevik kuvvetin uzaktan izlediği eylem sonunda öğrenciler topluca Beşiktaş Meydanı'na yürüdü.