İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) başkanlığını yürüten Şakir Eczacıbaşı vefat edince 48 yıllık hayat arkadaşı Sebla Eczacıbaşı, "Eşlerden biri öldüğünde miras hayatta kalanındır" yazılı sözleşmeyi ortaya çıkardı. Eczacıbaşı ailesi ise Şakir Eczacıbaşı'nın mal varlığının tespitini, Sebla Hanım'ın oturduğu ev ile içindeki eşya ve gizli kasanın da mühürlenmesini talep etti.
Bankalardaki özel kasalar, değerli otomobiller, Fikret Mualla ve Nuri İyem gibi dünyaca ünlü ressamlara ait kıymetli tablolar ve fotoğraf makinelerinin bulunmasını istedi.
Bu talep üzerine yerli ve yabancı bankalarla tapu daireleri ve sanat kuruluşlarına Eczacıbaşı'nın serveti soruldu. Mirasçıların avukatları, Şakir Eczacıbaşı'nın kullandığı iki tekerlekli sandalyenin de yüksek değerde olduğunu belirterek kayda geçiril mesini talep etti.
MUHTEŞEM SERVET
İş Bankası Etiler
Akbank Suadiye
HCSBC
Yapı Kredi (Özel hesap)
Eczacıbaşı Holding (Yatırım fon ve hesapları)
İKSV (Alacaklar)
Cladiden Leu Ltd
Temhis Foundation Dan
ABD NY Citibank
ABD İlinois Harrisbank
Frankfurt Denizbank
İzmir - Kemalpaşa ve Karşıyaka'da daireler
İstanbul-Beşiktaş ve Etiler'de daireler