Kirli eller yine devrede

Erdoğan, Aydın'da 'kirli ellerin tıpkı 27 Mayıs öncesindeki gibi yine kirli oyunlar tezgahladığını' söyledi: Ama biz Adnan Menderes gibi 'Yeter' diye haykırıyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2010 Güncelleme 06 Ağustos 2010, 01:52
Kirli eller yine devrede

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da vatandaşlara seslendi ve "12 Eylül'de Menderes'in vasiyetini yerine getirmek için" yola çıktıklarını söyledi. Açılışlar da yapan Erdoğan, şu mesajları verdi:

SİNSİ POLİTİKA:
Bugün de tıpkı 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi aynı sinsi politikaları devreye sokuyorlar. Bir kısım medya, 27 Mayıs öncesinde atılan manşetlerin tıpa tıp aynısını atıyor. Nasıl Demokrat Parti'yi sivil diktatörlükle suçladılarsa aynı şekilde AK Parti'yi suçluyorlar. 27 Mayıs öncesinde şehirleri kargaşaya sürükleyen, milleti gerginliğe sevk eden, ülkede kaos provaları yapan o kirli eller, bugün de aynı kirli oyunları tezgaha sürüyorlar.

YA DARBE YA MİLLET:
27 Mayıs'ta başlayan statükocu zihniyet, 12 Eylül'de referandumla son bulacak. 12 Eylül'de ya darbe anayasası, ya millet anayasası diyeceğiz. 12 Eylül 2010 Menderes'in vasiyetinin yerine getirileceği tarihtir.

BEYAZ GÖMLEKLE YOLA ÇIKTIK:
Biz Menderes'in başına gelenlerle tehdit ediliyoruz. Ama bu yola beyaz gömleği giyerek çıktık. Bir canımız var. Bunu Allah'tan başka kimse alamaz. Muhalefet sürekli Yüce Divan'dan söz ediyor. Ben Yüce Divan'la korkmam.