Suriye'den PKK'ya darbe

Terör örgütü PKK'ya en büyük darbe Suriye'den geldi. Halep, Kamışlı, Afrin, Haseke ve Rakka'da gerçekleştirilen operasyonların ardından yüzlerce terörist hapse gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2010 Güncelleme 02 Temmuz 2010, 00:00
Suriye’den PKK’ya darbe

İÇİNDEKİLER

Suriye, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını genişletti. Geçen hafta Suriye'nin çeşitli kentlerinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmalarda 11 terörist öldürülmüştü. Bir süre önce Türkiye'ye gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da, terör örgütünün faliyetlerinin kabul edilemeyeceğinin, Türkiye ve Suriye güvenlik güçlerinin teröre karşı işbirliği ve tam mutabakat içinde olduğunun altını çizmişti. İşte bunun ardından ülkenin güvenlik güçleri, Halep, Kamışlı, Afrin, Haseke ve Rakka kentlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda terör örgütü mensubu olan 400 kişi gözaltına alındı.

YARDIM EDENE TOPRAK YOK
Gözaltına alınan zanlıların, "terör örgütü üyesi olmak, zorla para toplamak, Suriye topraklarını bölerek ayrı devlet kurma girişiminde bulunmak ve ülkedeki Kürtleri etnik ve dini olarak bölmeye çalışmak" suçlamasıyla sorgulandıkları belirtildi. Öte yandan Haseke kentinde, terör örgütü PKK'ya lojistik destek sağlayan Kürt kökenli ailelere yönelik sert yaptırım uygulama kararı da alındı. PKK'ya yardım eden kişilere, devlet tarafından "kullanım hakkı" verilen toprakların geri alınacağı ifade edildi.